top banner

Pagina 60 - Pensii: Articole, știri și sfaturi financiare

Experienta actionarului vinde pensia privata

In faza actuala, selectarea fondului pentru pensia privata obligatorie este destul de dificil de facut. Comisioanele practicate sunt in mare parte identice, randamentele din trecut nu exista inca, astfel ca cele mai importante criterii nu pot fi folosite pentru departajarea ofertelor. Singurul lucru la care toti fac apel este reputatia.

01 Oct 2007 | Pensii

Conso lanseaza simulatorul de pensie privata

Conso lanseaza in premiera pe piata romaneasca primul simulator de pensie privata. Cu ajutorul sau, utilizatorii isi pot calcula suma lunara pe care trebuie sa o economiseasca pentru pensia dorita.

24 Sep 2007 | Pensii

OTP introduce fondurile private de pensii

Grupul OTP a lansat doua fonduri de pensii private - unul obligatoriu si altul facultativ - care vor fi administrate de OTP Fond de Pensii si OTP Garancia Asigurari.

18 Sep 2007 | Pensii

Trei noi fonduri de pensii au fost autorizate

Pe 18 septembrie, fondurile de pensii administrate privat Alfa, Marfin si Fiducia au primit avizul de functionare de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

18 Sep 2007 | Pensii

Pensiile private obligatorii intra in linie dreapta

Astazi s-a dat startul perioadei de aderare la pensiile obligatorii administrate privat. Timp de patru luni, salariatii cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani au posibilitatea sa-si aleaga fondul de pensii care li se potriveste. Cine nu va alege un fond pana la 17 ianuarie 2008 va fi repartizat aleatoriu la unul dintre fondurile autorizate.

17 Sep 2007 | Pensii

Bancpost lanseaza fondurile de pensii

Pe 17 septembrie, Bancpost si-a lansat propriile fonduri de pensii private obligatorii, la care pot adera toti salariatii cu varsta de pana in 35 de ani si optional salariatii de pana in 45 ani.

17 Sep 2007 | Pensii

Populatia are de ales intre 10 fonduri de pensii

Pana acum, au fost autorizate 10 fonduri de pensii private obligatorii care isi vor prezenta ofertele incepand cu 17 septembrie. Clientii vizati sunt salariatii sub 35 de ani si optional cei intre 35

29 Aug 2007 | Pensii

Grawe vinde pensii private pentru BT Aegon

Pensia privata Vital, administrata de BT Aegon Fond de Pensii, va fi distribuita prin intermediul Grawe Pension Services, incepand cu 17 septembrie prin 2.300 de agenti.

28 Aug 2007 | Pensii

Pensiile obligatorii se amana pentru septembrie

Startul pensiilor obligatorii administrate privat va intarzia pana pe 17 septembrie deoarece este necesara o perioada mai mare de timp pentru obtinerea autorizarii pe acest segment de catre companiile

18 Iul 2007 | Pensii

Pensiile facultative apar in luna mai

Populatia va putea plati primele contributii la fondurile facultative de pensii incepand din luna mai 2007. In schimb, primele contributii la pensiile private obligatorii vor incepe sa fie virate la inceputul anului viitor. In perioada august-noiembrie 2007, populatia va putea alege fondul la care doreste sa contribuie pentru pensia privata.

05 Mar 2007 | Pensii
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară