Litigiul are la baza prevederea art. 9 alin 2), lit.C, Titlul VII din Legea nr. 247/2005, potrivit careia “la Fondul Proprietatea se vor vira, pe masura incasarii : (…) c. sumele rezultate din vanzarea catre investitorul strategic a 4% din actiunile BCR”.
Vanzarea catre partenerul strategic s-a finalizat in decembrie 2005, cand AVAS a cedat catre Erste Bank der Oesterreichischen Sparkassen un pachet de 61,8825% din actiunile emise de BCR, in vederea privatizarii bancii.
In urma acestei tranzactii, Fondul Proprietatea a incasat suma de aproximativ 88,4 milioane euro, reprezentand 4% din pachetul de actiuni aferent contractului de privatizare si nu 4% din totalul actiunilor emise de BCR.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai mult
Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?
6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)
Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021
28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)
Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.
23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)
Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.
12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)