Titlurile puse in vanzare au o valoare nominala de 1.000 de lei, se pare prea mare raportat la venitul mediu din Romania.
Oficiali din Ministerul Finantelor au declarat, inca inainte de inchiderea ofertei, care s-a derulat in perioada 8 – 19 iunie 2015, ca s-au primit solicitari de reducere a valorii nominale si de prelunguire a maturitatii. In cazul actualei oferte, scadenta este la 2 ani.
Cea mai mare cerere de titluri de stat s-a inregistrat in Bucuresti, cu 46,13% din subscrieri. Pe urmatoarele locuri se situeaza judetele Sibiu (3,37%), Mehedinti (2,97%), Alba (2,87), Dolj (2,80%) si Olt (2,76%).
Distribuie articolul
Investitorii la Bursa de Valori Bucuresti isi primesc, in aceasta perioada, principala recompensa - dividendele de la companiile la care detin actiuni. Aproape jumatate dintre companiile listate pe piata principala au decis sa ofere dividende din profiturile obtinute in 2017. La cat se ridica sumele alocate?
Citeste mai multMinisterul Finantelor Publice va flexibiliza Programul Tezaur, destinat exclusiv populatiei, prin doua modificari importante ale cadrului legislativ, pentru a da posibilitatea vanzarii titlurilor de stat catre un alt investitor persoana fizica si pentru a permite rascumpararea acestora de catre stat inainte de scadenta.
Citeste mai multRecord negativ pentru bursele lumii! Facebook a reusit sa detroneze companii cu state vechi la cea mai mare cadere a actiunilor intr-o singura sedinta: aproape 20%, iar din capitalizare au “zburat”, cu aceasta ocazie, peste 100 de miliarde de dolari. Din aceasta cauza, proprietarul companiei a pierdut doua locuri in topul bogatilor lumii.
Citeste mai multPlata trimestriala a dividendelor a devenit posibila incepand cu jumatatea acestei luni, dupa publicarea in Monitorul Oficial a Legii care permite acest lucru. Masura este optionala si poate fi aplicata doar dupa plata tuturor pierderilor reportate. Plata dividendelor din profituri fictive ramane infractiune.
Citeste mai mult