Un membru FSUG face parte din grupul de experti ai Autoritatii Europene a Valorilor Mobiliare

Vicepresedintele FSUG a fost desemnat membru al grupului de experti din cadrul Autoritatii Europene a Valorilor Mobiliare (ESMA). Din acelasi grup va face parte si directoarea Depozitarului Central.

Guillaume Prache, vicepresedinte FSUG, va face parte din grupul de experti cu rol consultativ din cadrul ESMA, ca reprezentant al Federatiei Europene a Investitorilor (EuroInvestors). 


ESMA isi propune sa contribuie la asigurarea stabilitatii sistemului financiar al Uniunii Europene, prin supravegherea si reglementarea pietelor bursiere si cresterii protectiei investitorilor.

Din grupul de experti din cadrul ESMA va face parte si directorul general al Depozitarului Central din Romania, Adriana Tanasoiu.

Comisia Europeana a infiintat, la inceputul anului 2011, trei autoritati de supraveghere a sistemului financiar european. Tot atunci si-a inceput activitatea Financial Services User Group (FSUG), format din 20 de experti printre care se regaseste si Alin Iacob, redactorul sef al Conso.ro.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB
Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB

In luna septembrie, s-au Implinit 5 ani de la Infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor In domeniul Bancar (CSALB), prima entitate care solutioneaza pe cale extrajudiciara litigiile dintre consumatori si comerciantii din sistemul financiar-bancar.

30 Septembrie 2020 | Info banci

Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi
Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi

UniCredit Bank copiaza modelul folosit de Revolut, ING Bank si Raiffeisen Bank si ofera un stimulent de 50 de lei clientilor care isi conving cunoscutii sa deschida conturi curente in lei, pentru ei sau pentru copiii/parintii lor.

18 Septembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus