Un membru FSUG face parte din grupul de experti ai Autoritatii Europene a Valorilor Mobiliare

Vicepresedintele FSUG a fost desemnat membru al grupului de experti din cadrul Autoritatii Europene a Valorilor Mobiliare (ESMA). Din acelasi grup va face parte si directoarea Depozitarului Central.

Guillaume Prache, vicepresedinte FSUG, va face parte din grupul de experti cu rol consultativ din cadrul ESMA, ca reprezentant al Federatiei Europene a Investitorilor (EuroInvestors). 


ESMA isi propune sa contribuie la asigurarea stabilitatii sistemului financiar al Uniunii Europene, prin supravegherea si reglementarea pietelor bursiere si cresterii protectiei investitorilor.

Din grupul de experti din cadrul ESMA va face parte si directorul general al Depozitarului Central din Romania, Adriana Tanasoiu.

Comisia Europeana a infiintat, la inceputul anului 2011, trei autoritati de supraveghere a sistemului financiar european. Tot atunci si-a inceput activitatea Financial Services User Group (FSUG), format din 20 de experti printre care se regaseste si Alin Iacob, redactorul sef al Conso.ro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus