Termitele au mancat bancnotele din seiful unei banci din India

Termitele au patruns in seiful unei banci din India si au mancat bancnote ce valorau cateva milioane de rupii, informeaza BBC. Angajatii bancii au fost trasi la raspundere pentru neglijenta.


Incidentul s-a petrecut in statul Uttar Pradesh, la o unitate a State Bank of India. Pagubele se ridica la 10 milioane de rupii, echivalentul a 225.000 dolari. Reprezentantii bancii au declarat ca cele mai multe bancnote inca au seria intacta, astfel ca urmeaza sa fie inlocuite.

Totodata, s-a luat decizia ca seifurile din unitati sa fie verificate de catre angajati la fiecare 2 luni, pentru a preintampina aparitia unor incidente de acest tip.

Un caz similar s-a petrecut in 2008 tot in India, cand un trader si-a depus economiile (bancnote si titluri de valoare) intr-o caseta de valori la o unitate bancara, ce a fost infestata cu termite, potrivit BBC.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus