SUA vrea sa dea in judecata bancile pentru a-si acoperi pierderile date de creditele subprime

Autoritatile SUA isi propun sa cheme in instanta mai multe institutii bancare pentru a recupera o parte din pierderile generate de creditele subprime, vandute de acestea in perioada de boom.

SUA se intoarce impotriva principalelor institutii de credit si se pregateste sa le dea in judecata, informeaza The New York Times, citat de Reuters.

Motivul il constituie prezentarea portofoliilor de credite ipotecare, in mod deliberat, intr-o lumina mai favorabila decat cea reala, in cazul emisiunilor de titluri ipotecare, garantate cu aceste credite.


In aceasta situatie se afla mai mult de 12 banci, printre care Bank of America, JPMorgan Chase, Goldman Sachs si Deutsche Bank. Acestea sunt acuzate ca nu au oferit informatii eronate asupra calitatii si riscului pe care respectivele pachete le presupuneau.

Fannie Mae si Freddie Mac, cei doi mari creditori ipotecari ai SUA, au pierdut in perioada crizei, partial din cauza impactului creditelor subprime cumparate, peste 30 miliarde dolari. Pierderile au fost acoperite in mare parte din bani publici.

In consecinta, in iulie, Agentia guvernamentala care supravegheaza piata creditelor ipotecare din SUA a dat in judecata banca UBS, solicitand daune de 900 milioane dolari, ce ar trebui sa se intoarca la bugetul tarii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus