SUA vrea sa dea in judecata bancile pentru a-si acoperi pierderile date de creditele subprime

Autoritatile SUA isi propun sa cheme in instanta mai multe institutii bancare pentru a recupera o parte din pierderile generate de creditele subprime, vandute de acestea in perioada de boom.

SUA se intoarce impotriva principalelor institutii de credit si se pregateste sa le dea in judecata, informeaza The New York Times, citat de Reuters.

Motivul il constituie prezentarea portofoliilor de credite ipotecare, in mod deliberat, intr-o lumina mai favorabila decat cea reala, in cazul emisiunilor de titluri ipotecare, garantate cu aceste credite.


In aceasta situatie se afla mai mult de 12 banci, printre care Bank of America, JPMorgan Chase, Goldman Sachs si Deutsche Bank. Acestea sunt acuzate ca nu au oferit informatii eronate asupra calitatii si riscului pe care respectivele pachete le presupuneau.

Fannie Mae si Freddie Mac, cei doi mari creditori ipotecari ai SUA, au pierdut in perioada crizei, partial din cauza impactului creditelor subprime cumparate, peste 30 miliarde dolari. Pierderile au fost acoperite in mare parte din bani publici.

In consecinta, in iulie, Agentia guvernamentala care supravegheaza piata creditelor ipotecare din SUA a dat in judecata banca UBS, solicitand daune de 900 milioane dolari, ce ar trebui sa se intoarca la bugetul tarii.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB
Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB

In luna septembrie, s-au Implinit 5 ani de la Infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor In domeniul Bancar (CSALB), prima entitate care solutioneaza pe cale extrajudiciara litigiile dintre consumatori si comerciantii din sistemul financiar-bancar.

30 Septembrie 2020 | Info banci

Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi
Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi

UniCredit Bank copiaza modelul folosit de Revolut, ING Bank si Raiffeisen Bank si ofera un stimulent de 50 de lei clientilor care isi conving cunoscutii sa deschida conturi curente in lei, pentru ei sau pentru copiii/parintii lor.

18 Septembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus