SUA vrea sa dea in judecata bancile pentru a-si acoperi pierderile date de creditele subprime

Autoritatile SUA isi propun sa cheme in instanta mai multe institutii bancare pentru a recupera o parte din pierderile generate de creditele subprime, vandute de acestea in perioada de boom.

SUA se intoarce impotriva principalelor institutii de credit si se pregateste sa le dea in judecata, informeaza The New York Times, citat de Reuters.

Motivul il constituie prezentarea portofoliilor de credite ipotecare, in mod deliberat, intr-o lumina mai favorabila decat cea reala, in cazul emisiunilor de titluri ipotecare, garantate cu aceste credite.


In aceasta situatie se afla mai mult de 12 banci, printre care Bank of America, JPMorgan Chase, Goldman Sachs si Deutsche Bank. Acestea sunt acuzate ca nu au oferit informatii eronate asupra calitatii si riscului pe care respectivele pachete le presupuneau.

Fannie Mae si Freddie Mac, cei doi mari creditori ipotecari ai SUA, au pierdut in perioada crizei, partial din cauza impactului creditelor subprime cumparate, peste 30 miliarde dolari. Pierderile au fost acoperite in mare parte din bani publici.

In consecinta, in iulie, Agentia guvernamentala care supravegheaza piata creditelor ipotecare din SUA a dat in judecata banca UBS, solicitand daune de 900 milioane dolari, ce ar trebui sa se intoarca la bugetul tarii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus