Raiffeisen se extinde in Polonia printr-o investitie de 490 milioane euro

Raiffeisen International a cumparat 70% din actiunile bancii Polbank, controlata de grupul elen EFG Eurobank, in vederea extinderii activitatii de retail pe piata din Polonia.


Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 490 milioane euro, ce vor fi platiti intr-o singura transa. Pentru a se finaliza, achizitia trebuie aprobata de Uniunea Europeana si de autoritatile de reglementare din Grecia si Polonia.

"Cu orientarea sa clara catre retail banking, Polbank va completa activitatea Raiffeisen Bank Polonia. Cream astfel premisele pentru a ne dezvolta cu succes intr-una dintre economiile cele mai solide si mai dezvoltate din Europa Centrala si de Est” a declarat Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen Bank International.

Raiffeisen a intrat pe piata poloneza in 1991. La sfarsitul trimestrului 3 din 2010, valoarea totala a activelor grupului in Polonia era de 6,5 miliarde de euro. Banca are aproximativ 3.000 de angajati in 123 de unitati si deserveste circa 240.000 de clienti.

Odata cu aditionarea Polbank, numarul de clienti va creste cu aproximativ 800.000. Polbank aditioneaza grupului Raiffeisen inca 350 agentii, 2.900 de angajati si active de 5,5 miliarde euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus