Raiffeisen se extinde in Polonia printr-o investitie de 490 milioane euro

Raiffeisen International a cumparat 70% din actiunile bancii Polbank, controlata de grupul elen EFG Eurobank, in vederea extinderii activitatii de retail pe piata din Polonia.


Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 490 milioane euro, ce vor fi platiti intr-o singura transa. Pentru a se finaliza, achizitia trebuie aprobata de Uniunea Europeana si de autoritatile de reglementare din Grecia si Polonia.

"Cu orientarea sa clara catre retail banking, Polbank va completa activitatea Raiffeisen Bank Polonia. Cream astfel premisele pentru a ne dezvolta cu succes intr-una dintre economiile cele mai solide si mai dezvoltate din Europa Centrala si de Est” a declarat Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen Bank International.

Raiffeisen a intrat pe piata poloneza in 1991. La sfarsitul trimestrului 3 din 2010, valoarea totala a activelor grupului in Polonia era de 6,5 miliarde de euro. Banca are aproximativ 3.000 de angajati in 123 de unitati si deserveste circa 240.000 de clienti.

Odata cu aditionarea Polbank, numarul de clienti va creste cu aproximativ 800.000. Polbank aditioneaza grupului Raiffeisen inca 350 agentii, 2.900 de angajati si active de 5,5 miliarde euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Info banci


Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay
Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay

Atat Visa cat si Mastercard au comunicat introducerea serviciului in Romania, prin intermediul catorva banci si fintech-uri. Inrolarea in serviciu se face prin intermediul aplicatiilor mobile ale partenerilor.

18 Noiembrie 2020 | Info banci

Black Friday, varianta bancara
Black Friday, varianta bancara

Sarbatoare de marketing si lichidare de stocuri, Black Friday are corespondent si in acest in ofertele bancilor care isi tenteaza clientii preponderent cu credite mai ieftine si carduri de cumparaturi mai generoase.

9 Noiembrie 2020 | Info banci

Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus