Noile credite acordate presupun riscuri mai mici pentru banci

Raiffeisen Bank a inregistrat o scadere a ponderii creditelor neperformante in 2011, in special, datorita datorita calitatii foarte bune a noilor credite acordate.


In valori absolute, cheltuielile cu provizioanele au ramas neschimbate in 2011, la 48 milioane euro. Cu toate acestea, ponderea creditelor neperformante a scazut de la 7,6% in 2010 la 6,4% in 2011. Scaderea a fost posibila prin majorarea bazei de calcul, volumul de credite majorandu-se cu 16%.

Noile imprumuturi au fost acordate in conditii mult mai prudente de catre banca, astfel ca probabilitatea ca un client nou sa acumuleze restante a scazut.

In 2011, Raiffeisen a obtinut un profit net de 96 milioane euro, in crestere cu 16% fata de 2010.

“Capitalizarea buna, precum si diversificarea surselor noastre de venituri ne-au permis sa crestem venitul bancii cu 6% si sa ne continuam dezvoltarea”, afirma presedintele bancii, Steven van Groningen. El spune ca banca va continua initiativele de eficientizare a activitatii si de simplificare a procedurilor in acest an.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus