Institutiile financiare vor fi taxate cu 0,1% pe tranzactiile de trezorerie

Comisia Europeana a propus o taxa de pana la 0,1% din valoarea tranzactiilor cu instrumente financiare pe care le deruleaza institutiile financiare ale Uniunii Europene.


Taxa ar urma sa se aplice tuturor tranzactiilor cu instrumente financiare daca cel putin una din parti este o institutie financiara situata in UE. Taxa se va ridica la 0,1% in cazul actiunilor si obligatiunilor si la 0,01% in cazul contractelor cu instrumente financiare derivate si ar urma sa intre in vigoare incepand din 2014.

Prin aceasta masura, Comisia estimeaza ca se vor colecta aproximativ 57 miliarde euro anual.

Decizia de a institui o astfel de taxa este ca sectorul financiar sa aiba o contributie echitabila la iesirea din criza, in conditiile in care a avut un rol in aparitia ei. Guvernele au suportat costul planurilor de salvare de care a beneficiat sectorul financiar care, in plus, este si subimpozitat in comparatie cu alte sectoare.

In al doilea rand, se doreste uniformizarea politicilor la nivelul UE, in conditiile in care in prezent doar in 10 state membre se aplica o forma de taxa pe tranzactiile financiare.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Info banci


Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor
Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor

Desi principala retea sociala e folosita preponderent ca un canal de marketing, exista si campanii sociale interesante, oferte din zone conexe, informatii utile si, uneori, divertisment.

25 Noiembrie 2020 | Info banci

Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay
Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay

Atat Visa cat si Mastercard au comunicat introducerea serviciului in Romania, prin intermediul catorva banci si fintech-uri. Inrolarea in serviciu se face prin intermediul aplicatiilor mobile ale partenerilor.

18 Noiembrie 2020 | Info banci

Black Friday, varianta bancara
Black Friday, varianta bancara

Sarbatoare de marketing si lichidare de stocuri, Black Friday are corespondent si in acest in ofertele bancilor care isi tenteaza clientii preponderent cu credite mai ieftine si carduri de cumparaturi mai generoase.

9 Noiembrie 2020 | Info banci

Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus