Guvernul Ponta vrea in uniunea bancara doar ca membru cu drepturi depline

Premierul Victor Ponta a subliniat faptul ca realizarea unei uniuni bancare europene este binevenita dar ar trebui sustinuta de Romania doar daca vom fi membri cu drepturi depline.


Ca si exemplu, premierul a scos in evidenta modelul Poloniei, care a criticat forma actuala a propunerii uniunii bancare.

“Guvernul polonez a spus foate direct: cum putem sa aderam la asa ceva, la o uniune bancare, in care n-avem dreptul sa participam la discutii si n-avem drept de vot? – pentru ca, nefiind in zona euro, noi avem dreptul doar sa fin de acord, nu avem dreptul sa ne spunem pararea”, aprecizat premierul Ponta.

Acesta a precizat ca tocmai acest gen de reprezentare a Romaniei ne-a afectat in ulrimii ani. Or, chiar daca uniunea bancara este o ideea buna dar ar trebui sa includa, la masa de discutii, si tarile non-euro.

In perioada urmatoare, guvernul, parlamentul si BNR vor pune la punct o pozitie oficiala pe aceasta tema.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Info banci


Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor
Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor

Desi principala retea sociala e folosita preponderent ca un canal de marketing, exista si campanii sociale interesante, oferte din zone conexe, informatii utile si, uneori, divertisment.

25 Noiembrie 2020 | Info banci

Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay
Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay

Atat Visa cat si Mastercard au comunicat introducerea serviciului in Romania, prin intermediul catorva banci si fintech-uri. Inrolarea in serviciu se face prin intermediul aplicatiilor mobile ale partenerilor.

18 Noiembrie 2020 | Info banci

Black Friday, varianta bancara
Black Friday, varianta bancara

Sarbatoare de marketing si lichidare de stocuri, Black Friday are corespondent si in acest in ofertele bancilor care isi tenteaza clientii preponderent cu credite mai ieftine si carduri de cumparaturi mai generoase.

9 Noiembrie 2020 | Info banci

Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus