Guvernul Ponta vrea in uniunea bancara doar ca membru cu drepturi depline

Premierul Victor Ponta a subliniat faptul ca realizarea unei uniuni bancare europene este binevenita dar ar trebui sustinuta de Romania doar daca vom fi membri cu drepturi depline.


Ca si exemplu, premierul a scos in evidenta modelul Poloniei, care a criticat forma actuala a propunerii uniunii bancare.

“Guvernul polonez a spus foate direct: cum putem sa aderam la asa ceva, la o uniune bancare, in care n-avem dreptul sa participam la discutii si n-avem drept de vot? – pentru ca, nefiind in zona euro, noi avem dreptul doar sa fin de acord, nu avem dreptul sa ne spunem pararea”, aprecizat premierul Ponta.

Acesta a precizat ca tocmai acest gen de reprezentare a Romaniei ne-a afectat in ulrimii ani. Or, chiar daca uniunea bancara este o ideea buna dar ar trebui sa includa, la masa de discutii, si tarile non-euro.

In perioada urmatoare, guvernul, parlamentul si BNR vor pune la punct o pozitie oficiala pe aceasta tema.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus