Guvernul Ponta vrea in uniunea bancara doar ca membru cu drepturi depline

Premierul Victor Ponta a subliniat faptul ca realizarea unei uniuni bancare europene este binevenita dar ar trebui sustinuta de Romania doar daca vom fi membri cu drepturi depline.


Ca si exemplu, premierul a scos in evidenta modelul Poloniei, care a criticat forma actuala a propunerii uniunii bancare.

“Guvernul polonez a spus foate direct: cum putem sa aderam la asa ceva, la o uniune bancare, in care n-avem dreptul sa participam la discutii si n-avem drept de vot? – pentru ca, nefiind in zona euro, noi avem dreptul doar sa fin de acord, nu avem dreptul sa ne spunem pararea”, aprecizat premierul Ponta.

Acesta a precizat ca tocmai acest gen de reprezentare a Romaniei ne-a afectat in ulrimii ani. Or, chiar daca uniunea bancara este o ideea buna dar ar trebui sa includa, la masa de discutii, si tarile non-euro.

In perioada urmatoare, guvernul, parlamentul si BNR vor pune la punct o pozitie oficiala pe aceasta tema.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus