EximBank va colabora cu Camerele de Comert si Industrie Bilaterale din Romania

EximBank a initiat un proiect de colaborare cu Uniunea Camerelor de Comert si Industrie din Romania, cu scopul de a promova produsele financiare destinate exportatorilor.

Proiectul a debutat cu o intalnire in cadrul careia presedintilor Camerelor din cadrul Uniunii le-au fost prezentate produsele pe care banca le ofera exportatorilor, in special polite de aigurare pentru acoperirea diverselor riscuri, inclusiv riscul de curs de schimb.

Principalul tel al pateneriatului il reprezinta in special promovarea firmelor romanesti pe piete din afara spatiului Uniunii Europene.


„Criza economica a demonstrat ca dependenta de piata europeana in comertul international poate avea consecinte mai putin benefice atunci cand se produc turbulente. De aceea, credem ca toate eforturile trebuie concentrate pe diversificarea portofoliului de clienti externi”, a precizat Ionut costea, presedintele EximBank.

Conform datelor Institutului National de Statisctica, in primele noua luni ale anului, exporturile intra-Ue au totalizat 23,7 miliarde euro, in timp ce exporturile extra-UE au fost de doar 9,6 miliarde euro. Pe de alta parte, ritmul de crestere a celor din urma a fost superior exporturilor catre statele membre UE.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Avantajele telefonului transformat in POS pentru consumatori si comercianti
Avantajele telefonului transformat in POS pentru consumatori si comercianti

Bancile au sesizat avantajele combinarii platilor in crestere cu cardul cu obstacolele dotarii cu POS-uri in spatiile comerciale improvizate si propun aplicatii ce transforma telefonul in terminal de acceptare a platilor cu cardul.

17 Februarie 2021 | Info banci

Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice
Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice

Sistemul bancar autohton a implementat din ianuarie noile protocoale la nivel european pentru securizarea tranzactiilor electronice, ceea ce pentru utilizatorul obisnuit se traduce in pasi suplimentari pentru validarea unor operatiuni.

12 Ianuarie 2021 | Info banci

Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite
Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite

Dobanzile la creditele populatiei si companiilor dar si dobanzile la care se imprumuta statul au inceput anul in scadere. Vestea proasta este ca le vor urma si dobanzile la depozite.

11 Ianuarie 2021 | Info banci

CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE
CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE

Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) considera ca una dintre deciziile Curtii de Justitie a Uniunii Europene ar putea determina instantele de judecata sa recomande bancilor si consumatorilor sa negocieze inainte de inceperea unui proces.

21 Decembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus