EximBank va colabora cu Camerele de Comert si Industrie Bilaterale din Romania

EximBank a initiat un proiect de colaborare cu Uniunea Camerelor de Comert si Industrie din Romania, cu scopul de a promova produsele financiare destinate exportatorilor.

Proiectul a debutat cu o intalnire in cadrul careia presedintilor Camerelor din cadrul Uniunii le-au fost prezentate produsele pe care banca le ofera exportatorilor, in special polite de aigurare pentru acoperirea diverselor riscuri, inclusiv riscul de curs de schimb.

Principalul tel al pateneriatului il reprezinta in special promovarea firmelor romanesti pe piete din afara spatiului Uniunii Europene.


„Criza economica a demonstrat ca dependenta de piata europeana in comertul international poate avea consecinte mai putin benefice atunci cand se produc turbulente. De aceea, credem ca toate eforturile trebuie concentrate pe diversificarea portofoliului de clienti externi”, a precizat Ionut costea, presedintele EximBank.

Conform datelor Institutului National de Statisctica, in primele noua luni ale anului, exporturile intra-Ue au totalizat 23,7 miliarde euro, in timp ce exporturile extra-UE au fost de doar 9,6 miliarde euro. Pe de alta parte, ritmul de crestere a celor din urma a fost superior exporturilor catre statele membre UE.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus