Dupa deponenti, a venit randul angajatilor bancilor cipriote sa protesteze

Mai multi angajati ai bancilor din Cipru s-au adunat joi in fata Parlamentului pentru a protesta, noteaza WSJ.com. Angajatii se tem ca isi vor pierde locurile de munca si economiile.


Bancile cipriote sunt inchise pana marti. Autoritatile au impus aceasta perioada pentru a evita retragerile de fonduri, in conditiile in care la finalul saptamanii trecute a fost initiata o propunere de a taxa conturile bancare cu pana la 9,9%.

Propunerea a fost respinsa de Parlament dar, daca in urmatoarele zile Cipru nu gaseste o sursa de bani alternativa, nu va primi imprumutul extern de 10 miliarde euro. In prezent, Cipru se confrunta cu o puternica criza financiara iar in lipsa fondurilor suplimentare primele doua banci locale, Laiki Bank si Bank of Cyprus, sunt amenintate cu falimentul.

Astfel, dupa ce la inceputul saptamanii capitala Ciprului s-a confruntat cu proteste din partea deponentilor, acum au iesit in strada angajatii bancilor. Acestia se tem ca falimentele bancare ii vor lasa someri, intr-o economie si asa aflata in pragul colapsului.

Pentru prima oara oficialii europeni au ridicat in discutie iesirea unui stat membru din zona euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus