Dupa deponenti, a venit randul angajatilor bancilor cipriote sa protesteze

Mai multi angajati ai bancilor din Cipru s-au adunat joi in fata Parlamentului pentru a protesta, noteaza WSJ.com. Angajatii se tem ca isi vor pierde locurile de munca si economiile.


Bancile cipriote sunt inchise pana marti. Autoritatile au impus aceasta perioada pentru a evita retragerile de fonduri, in conditiile in care la finalul saptamanii trecute a fost initiata o propunere de a taxa conturile bancare cu pana la 9,9%.

Propunerea a fost respinsa de Parlament dar, daca in urmatoarele zile Cipru nu gaseste o sursa de bani alternativa, nu va primi imprumutul extern de 10 miliarde euro. In prezent, Cipru se confrunta cu o puternica criza financiara iar in lipsa fondurilor suplimentare primele doua banci locale, Laiki Bank si Bank of Cyprus, sunt amenintate cu falimentul.

Astfel, dupa ce la inceputul saptamanii capitala Ciprului s-a confruntat cu proteste din partea deponentilor, acum au iesit in strada angajatii bancilor. Acestia se tem ca falimentele bancare ii vor lasa someri, intr-o economie si asa aflata in pragul colapsului.

Pentru prima oara oficialii europeni au ridicat in discutie iesirea unui stat membru din zona euro.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB
Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB

In luna septembrie, s-au Implinit 5 ani de la Infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor In domeniul Bancar (CSALB), prima entitate care solutioneaza pe cale extrajudiciara litigiile dintre consumatori si comerciantii din sistemul financiar-bancar.

30 Septembrie 2020 | Info banci

Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi
Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi

UniCredit Bank copiaza modelul folosit de Revolut, ING Bank si Raiffeisen Bank si ofera un stimulent de 50 de lei clientilor care isi conving cunoscutii sa deschida conturi curente in lei, pentru ei sau pentru copiii/parintii lor.

18 Septembrie 2020 | Info banci

Vocea clientului Conso se aude direct la CSALB
Vocea clientului Conso se aude direct la CSALB

Conso si Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor din domeniul bancar (CSALB) au incheiat un parteneriat care permite formularea de solicitari de rezolvare a nemultumirilor legate de produsele si serviciile bancare direct din sectiunea Vocea Clientului de pe Conso.

2 Septembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus