Creditarea sta pe loc dar provizioanele cresc

Volumul de credite si numarul de clienti ai Raiffeisen Bank la jumatatea anului a inregistrat o stagnare. Banca a reusit insa sa obtina profit de 50 milioane euro, in ciuda cresterii provizioanelor.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, volumul total al creditelor a ramas relativ constant, in urcare cu doar 2%. In acelasi interval, depozitele au crescut cu 5%, raportul credite/depozite fiind de 93% la finalul lunii iunie.

Pe de alta parte, cheltuielile nete cu provizioanele au urcat in ultimul an de la 25 milioane de euro la 38 de milioane euro, in conditiile unui context clasificat de banca ca fiind “extrem de dificil”. Valoarea creditelor neperformante a urcat la 7,4%, de la nivelul de 6,9% inregistrat in urma cu un an.


Totusi, banca a reusit sa obtina un profit net de 50 milioane euro in prima jumatate a anului, in crestere cu 28% fata de aceeasi perioada din 2011.

“Am incheiat prima jumatate a anului 2012 cu un rezultat foarte bun, tinand cot de intregul context economic si politic din tara si strainatate”, a precizat steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank.

Baza de clienti a ramas constanta in 2012 in timp ce reteaua teritoriala a scazut cu doar 3 agentii, de la 542 la 539 unitati.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Octombrie 2021 | Info banci

Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus