Creditarea sta pe loc dar provizioanele cresc

Volumul de credite si numarul de clienti ai Raiffeisen Bank la jumatatea anului a inregistrat o stagnare. Banca a reusit insa sa obtina profit de 50 milioane euro, in ciuda cresterii provizioanelor.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, volumul total al creditelor a ramas relativ constant, in urcare cu doar 2%. In acelasi interval, depozitele au crescut cu 5%, raportul credite/depozite fiind de 93% la finalul lunii iunie.

Pe de alta parte, cheltuielile nete cu provizioanele au urcat in ultimul an de la 25 milioane de euro la 38 de milioane euro, in conditiile unui context clasificat de banca ca fiind “extrem de dificil”. Valoarea creditelor neperformante a urcat la 7,4%, de la nivelul de 6,9% inregistrat in urma cu un an.


Totusi, banca a reusit sa obtina un profit net de 50 milioane euro in prima jumatate a anului, in crestere cu 28% fata de aceeasi perioada din 2011.

“Am incheiat prima jumatate a anului 2012 cu un rezultat foarte bun, tinand cot de intregul context economic si politic din tara si strainatate”, a precizat steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank.

Baza de clienti a ramas constanta in 2012 in timp ce reteaua teritoriala a scazut cu doar 3 agentii, de la 542 la 539 unitati.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Avantajele telefonului transformat in POS pentru consumatori si comercianti
Avantajele telefonului transformat in POS pentru consumatori si comercianti

Bancile au sesizat avantajele combinarii platilor in crestere cu cardul cu obstacolele dotarii cu POS-uri in spatiile comerciale improvizate si propun aplicatii ce transforma telefonul in terminal de acceptare a platilor cu cardul.

17 Februarie 2021 | Info banci

Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice
Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice

Sistemul bancar autohton a implementat din ianuarie noile protocoale la nivel european pentru securizarea tranzactiilor electronice, ceea ce pentru utilizatorul obisnuit se traduce in pasi suplimentari pentru validarea unor operatiuni.

12 Ianuarie 2021 | Info banci

Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite
Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite

Dobanzile la creditele populatiei si companiilor dar si dobanzile la care se imprumuta statul au inceput anul in scadere. Vestea proasta este ca le vor urma si dobanzile la depozite.

11 Ianuarie 2021 | Info banci

CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE
CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE

Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) considera ca una dintre deciziile Curtii de Justitie a Uniunii Europene ar putea determina instantele de judecata sa recomande bancilor si consumatorilor sa negocieze inainte de inceperea unui proces.

21 Decembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus