Creditarea sta pe loc dar provizioanele cresc

Volumul de credite si numarul de clienti ai Raiffeisen Bank la jumatatea anului a inregistrat o stagnare. Banca a reusit insa sa obtina profit de 50 milioane euro, in ciuda cresterii provizioanelor.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, volumul total al creditelor a ramas relativ constant, in urcare cu doar 2%. In acelasi interval, depozitele au crescut cu 5%, raportul credite/depozite fiind de 93% la finalul lunii iunie.

Pe de alta parte, cheltuielile nete cu provizioanele au urcat in ultimul an de la 25 milioane de euro la 38 de milioane euro, in conditiile unui context clasificat de banca ca fiind “extrem de dificil”. Valoarea creditelor neperformante a urcat la 7,4%, de la nivelul de 6,9% inregistrat in urma cu un an.


Totusi, banca a reusit sa obtina un profit net de 50 milioane euro in prima jumatate a anului, in crestere cu 28% fata de aceeasi perioada din 2011.

“Am incheiat prima jumatate a anului 2012 cu un rezultat foarte bun, tinand cot de intregul context economic si politic din tara si strainatate”, a precizat steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank.

Baza de clienti a ramas constanta in 2012 in timp ce reteaua teritoriala a scazut cu doar 3 agentii, de la 542 la 539 unitati.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus