top banner

Colaborarea dintre BNR si viitorul guvern debuteaza sub bune auspicii

13 Decembrie 2012 | Autor: Conso

A doua zi dupa intalnirea dintre premier si guvernatorul BNR, Guvernul a elaborat un proiect de lege prin care doua imobile situate in apropierea Bancii Nationale vor intra in administrarea acesteia.
Proiectul de lege prevede aprobarea transferului a doua imobile – situate in str. Eugen Carada la nr. 1 si 3 din administrarea Regiei Autonome “Administratia Protocolului Patrimoniului de Stat” (RA-APPS) in administrarea Bancii Nationale a Romaniei.
“Trecerea imobilelor se face pentru asigurarea spatiilor necesare functionarii in conditii optime a activitatii Bancii Nationale a Romaniei”, se mentioneaza pe site-ul guvernului, in dreptul proiectului de act normativ initiat de guvern in sedinta din 12.12.2012, la mai putin de o zi de la intalnirea dintre premierul Ponta si guvernatorul BNR.
In imobilele respective isi desfasoara in prezent activitatea mai multe institutii, printre care amintim institutia Avocatului Poporului, al carui sediu central este in str. Eugen Carada nr.3, precum si Birourile de Carte Funciara ale sectoarelor 1,2 si 5 din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara al Municipiului Bucuresti.
Intalnirea dintre premierul Ponta si guvernatorul Isarescu s-a desfasurat intr-o atmosfera extrem de cordiala,  lucru dovedit de aprecierile reciproce facute de cei doi oficiali.
“As vrea, in primul rand, sa-i multumesc domnului guvernator pentru oportunitatea de a discuta astazi despre acest nou proiect institutional, dar vreau, cu aceasta ocazie, sa-i multumesc pentru sprijinul pe care domnia sa personal si Banca Nationala l-au acordat, si guvernului, si presedintelui, Parlamentului, in vederea pastrarii stabilitatii si predictibilitatii Romaniei in perioade dificile”, a afirmat premierul Ponta.
La randul sau, guvernatorul BNR a avut doar cuvinte de lauda despre activitatea guvernului.
“As incepe spunand urmatorul lucru: multumesc domnului prim-ministru pentru aprecierile la adresa activitatii Bancii Centrale a Romaniei si fara a fi catusi de putin de complezenta, sa adresam si noi din partea Bancii Centrale felicitari guvernului, pentru faptul ca, din multe puncte de vedere, dar pe noi ne intereseaza in principal aspectul fiscal, programul a fost tinut in limitele planificate, pentru presa straina: "the fiscal stances is on track", deci programul este in limitele stabilite. Este o mare realizare pentru un an electoral”, a declarat Isarescu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Info banci

Alte Articole

Economii cu bonus de dobanda in functie de abonament

Economii cu bonus de dobanda in functie de abonament

Revolut isi promoveaza pachetele exclusiviste oferind dobanzi in crestere la conturile de economii recent lansate, practica bancara anterioara presupunand dobanzi fixe sau stimularea economisirii in functie de sold.

28 Feb 2024 | Info banci
Promotii bancare in prag de toamna

Promotii bancare in prag de toamna

Mai multe oferte bancare aparute in ultima perioada propun bonusuri la achizitiile de la parteneri, reduceri de dobanda, costuri zero pe viata pe anumite pachete.

29 Aug 2023 | Info banci
Ce oferte scot in fata bancile in aceasta perioada?

Ce oferte scot in fata bancile in aceasta perioada?

Am analizat site-urile principalelor banci din Romania pentru fotografia canalelor de vanzari ale momentului-economisire, carduri de credit si debit, aplicatii mobile, oferte de creditare si, vedeta saptamanii, Black Friday.

08 Noi 2022 | Info banci
Exclusivitate Conso: Ce se intampla cu produsele clientilor Credit Agricole dupa fuziunea cu Vista Bank

Exclusivitate Conso: Ce se intampla cu produsele clientilor Credit Agricole dupa fuziunea cu Vista Bank

Vista Bank a preluat Credit Agricole Romania iar produsele si serviciile sale au fost incluse in oferta Vista. Conso va ofera cateva detalii privind integrarea acestora si pasii concreti pe care trebuie sa ii faca clientii Credit Agricole.

06 Oct 2022 | Info banci

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul