Colaborarea dintre BNR si viitorul guvern debuteaza sub bune auspicii

A doua zi dupa intalnirea dintre premier si guvernatorul BNR, Guvernul a elaborat un proiect de lege prin care doua imobile situate in apropierea Bancii Nationale vor intra in administrarea acesteia.


Proiectul de lege prevede aprobarea transferului a doua imobile – situate in str. Eugen Carada la nr. 1 si 3 din administrarea Regiei Autonome “Administratia Protocolului Patrimoniului de Stat” (RA-APPS) in administrarea Bancii Nationale a Romaniei.

“Trecerea imobilelor se face pentru asigurarea spatiilor necesare functionarii in conditii optime a activitatii Bancii Nationale a Romaniei”, se mentioneaza pe site-ul guvernului, in dreptul proiectului de act normativ initiat de guvern in sedinta din 12.12.2012, la mai putin de o zi de la intalnirea dintre premierul Ponta si guvernatorul BNR.


In imobilele respective isi desfasoara in prezent activitatea mai multe institutii, printre care amintim institutia Avocatului Poporului, al carui sediu central este in str. Eugen Carada nr.3, precum si Birourile de Carte Funciara ale sectoarelor 1,2 si 5 din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara al Municipiului Bucuresti.


Intalnirea dintre premierul Ponta si guvernatorul Isarescu s-a desfasurat intr-o atmosfera extrem de cordiala,  lucru dovedit de aprecierile reciproce facute de cei doi oficiali.

“As vrea, in primul rand, sa-i multumesc domnului guvernator pentru oportunitatea de a discuta astazi despre acest nou proiect institutional, dar vreau, cu aceasta ocazie, sa-i multumesc pentru sprijinul pe care domnia sa personal si Banca Nationala l-au acordat, si guvernului, si presedintelui, Parlamentului, in vederea pastrarii stabilitatii si predictibilitatii Romaniei in perioade dificile”, a afirmat premierul Ponta.

La randul sau, guvernatorul BNR a avut doar cuvinte de lauda despre activitatea guvernului.

“As incepe spunand urmatorul lucru: multumesc domnului prim-ministru pentru aprecierile la adresa activitatii Bancii Centrale a Romaniei si fara a fi catusi de putin de complezenta, sa adresam si noi din partea Bancii Centrale felicitari guvernului, pentru faptul ca, din multe puncte de vedere, dar pe noi ne intereseaza in principal aspectul fiscal, programul a fost tinut in limitele planificate, pentru presa straina: "the fiscal stances is on track", deci programul este in limitele stabilite. Este o mare realizare pentru un an electoral”, a declarat Isarescu.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Avantajele telefonului transformat in POS pentru consumatori si comercianti
Avantajele telefonului transformat in POS pentru consumatori si comercianti

Bancile au sesizat avantajele combinarii platilor in crestere cu cardul cu obstacolele dotarii cu POS-uri in spatiile comerciale improvizate si propun aplicatii ce transforma telefonul in terminal de acceptare a platilor cu cardul.

17 Februarie 2021 | Info banci

Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice
Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice

Sistemul bancar autohton a implementat din ianuarie noile protocoale la nivel european pentru securizarea tranzactiilor electronice, ceea ce pentru utilizatorul obisnuit se traduce in pasi suplimentari pentru validarea unor operatiuni.

12 Ianuarie 2021 | Info banci

Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite
Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite

Dobanzile la creditele populatiei si companiilor dar si dobanzile la care se imprumuta statul au inceput anul in scadere. Vestea proasta este ca le vor urma si dobanzile la depozite.

11 Ianuarie 2021 | Info banci

CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE
CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE

Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) considera ca una dintre deciziile Curtii de Justitie a Uniunii Europene ar putea determina instantele de judecata sa recomande bancilor si consumatorilor sa negocieze inainte de inceperea unui proces.

21 Decembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus