Colaborarea dintre BNR si viitorul guvern debuteaza sub bune auspicii

A doua zi dupa intalnirea dintre premier si guvernatorul BNR, Guvernul a elaborat un proiect de lege prin care doua imobile situate in apropierea Bancii Nationale vor intra in administrarea acesteia.


Proiectul de lege prevede aprobarea transferului a doua imobile – situate in str. Eugen Carada la nr. 1 si 3 din administrarea Regiei Autonome “Administratia Protocolului Patrimoniului de Stat” (RA-APPS) in administrarea Bancii Nationale a Romaniei.

“Trecerea imobilelor se face pentru asigurarea spatiilor necesare functionarii in conditii optime a activitatii Bancii Nationale a Romaniei”, se mentioneaza pe site-ul guvernului, in dreptul proiectului de act normativ initiat de guvern in sedinta din 12.12.2012, la mai putin de o zi de la intalnirea dintre premierul Ponta si guvernatorul BNR.


In imobilele respective isi desfasoara in prezent activitatea mai multe institutii, printre care amintim institutia Avocatului Poporului, al carui sediu central este in str. Eugen Carada nr.3, precum si Birourile de Carte Funciara ale sectoarelor 1,2 si 5 din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara al Municipiului Bucuresti.


Intalnirea dintre premierul Ponta si guvernatorul Isarescu s-a desfasurat intr-o atmosfera extrem de cordiala,  lucru dovedit de aprecierile reciproce facute de cei doi oficiali.

“As vrea, in primul rand, sa-i multumesc domnului guvernator pentru oportunitatea de a discuta astazi despre acest nou proiect institutional, dar vreau, cu aceasta ocazie, sa-i multumesc pentru sprijinul pe care domnia sa personal si Banca Nationala l-au acordat, si guvernului, si presedintelui, Parlamentului, in vederea pastrarii stabilitatii si predictibilitatii Romaniei in perioade dificile”, a afirmat premierul Ponta.

La randul sau, guvernatorul BNR a avut doar cuvinte de lauda despre activitatea guvernului.

“As incepe spunand urmatorul lucru: multumesc domnului prim-ministru pentru aprecierile la adresa activitatii Bancii Centrale a Romaniei si fara a fi catusi de putin de complezenta, sa adresam si noi din partea Bancii Centrale felicitari guvernului, pentru faptul ca, din multe puncte de vedere, dar pe noi ne intereseaza in principal aspectul fiscal, programul a fost tinut in limitele planificate, pentru presa straina: "the fiscal stances is on track", deci programul este in limitele stabilite. Este o mare realizare pentru un an electoral”, a declarat Isarescu.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus