top banner

Clientii nemultumiti ai bancilor s-au reunit intr-o asociatie

12 Iulie 2011 | Autor: Conso

O parte dintre clientii nemultumiti de institutiile financiare au infiintat Asociatia pentru Protectia Clientilor Bancari (APCB), cu scopul de a apara drepturile consumatorilor de produse si servicii bancare.
Asociatia a luat fiinta in luna iulie 2011, la aproximativ 1 an de la momentul in care clientii bancilor au inceput sa se reuneasca in diverse grupuri pentru a merge impreuna in instanta pentru modificarea diverselor clauze din contractele de credit.
“Vrem sa ne facem simtita prezenta si dorinta de implicare, pe langa determinarea si hotararea de a continua sub toate formele posibile cautarea celor mai bune solutii pentru dezvoltarea parteneriatului real intre client si banca”, au precizat pentru Conso.ro reprezentantii Asociatiei.
Printre punctele ce urmeaza a fi atinse de catre asociatie in viitorul apropiat se numara promovarea adoptarii Legii Falimentului Personal, sustinerea prin asistenta juridica a clientilor cu probleme precum si promovarea de actiuni de informare a clientilor cu privire la drepturile pe care le au.
“Vom informa autoritatile competente cu privire la prezenta pe piata a unor produse/servicii bancare neconforme cu dispozitiile legale in vigoare, cu privire la clauzele abuzive în contracte si practicile incorecte ale bancilor în relatia cu clientii. Vom milita pentru o piata a produselor si serviciilor bancare transparenta si de incredere, bazata pe protectie legala eficienta a clientilor”, au precizat reprezentantii Asociatiei. 
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Info banci

Alte Articole

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Portalul financiar Conso a fost reconstruit integral pe o arhitectura web moderna, in urma unui proiect derulat pe parcursul ultimelor 18 luni, cu o investitie de peste 70.000 euro. Arhitectura noua aduce importante imbunatatiri pentru utilizatorii site-ului, precum si noi functionalitati.

17 Mai 2022 | Info banci
Creditele in valuta-cum ne afecteaza schimbarea indicilor de referinta?

Creditele in valuta-cum ne afecteaza schimbarea indicilor de referinta?

Dupa modelul IRCC care a inlocuit Robor in Romania, creditele in franci elvetieni, dolari, lire sterline si yeni au schimbat referinta Libor din acest an.

03 Feb 2022 | Info banci
Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

ING Home’Bank este o aplicatie completa de internet banking, care astazi are peste 1,1 milioane de utilizatori activi si 26 milioane de sesiuni pe luna. Prin intermediul ei, oricine poate deschide relatia cu banca, poate accesa toate serviciile si produsele curente si poate inclusiv sa inchida relatia, totul online, oriunde, oricand.

22 Dec 2021 | Info banci
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Oct 2021 | Info banci

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul