Clientii nemultumiti ai bancilor s-au reunit intr-o asociatie

O parte dintre clientii nemultumiti de institutiile financiare au infiintat Asociatia pentru Protectia Clientilor Bancari (APCB), cu scopul de a apara drepturile consumatorilor de produse si servicii bancare.

Asociatia a luat fiinta in luna iulie 2011, la aproximativ 1 an de la momentul in care clientii bancilor au inceput sa se reuneasca in diverse grupuri pentru a merge impreuna in instanta pentru modificarea diverselor clauze din contractele de credit.


“Vrem sa ne facem simtita prezenta si dorinta de implicare, pe langa determinarea si hotararea de a continua sub toate formele posibile cautarea celor mai bune solutii pentru dezvoltarea parteneriatului real intre client si banca”, au precizat pentru Conso.ro reprezentantii Asociatiei.

Printre punctele ce urmeaza a fi atinse de catre asociatie in viitorul apropiat se numara promovarea adoptarii Legii Falimentului Personal, sustinerea prin asistenta juridica a clientilor cu probleme precum si promovarea de actiuni de informare a clientilor cu privire la drepturile pe care le au.

“Vom informa autoritatile competente cu privire la prezenta pe piata a unor produse/servicii bancare neconforme cu dispozitiile legale in vigoare, cu privire la clauzele abuzive în contracte si practicile incorecte ale bancilor în relatia cu clientii. Vom milita pentru o piata a produselor si serviciilor bancare transparenta si de incredere, bazata pe protectie legala eficienta a clientilor”, au precizat reprezentantii Asociatiei. 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Info banci


Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor
Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor

Desi principala retea sociala e folosita preponderent ca un canal de marketing, exista si campanii sociale interesante, oferte din zone conexe, informatii utile si, uneori, divertisment.

25 Noiembrie 2020 | Info banci

Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay
Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay

Atat Visa cat si Mastercard au comunicat introducerea serviciului in Romania, prin intermediul catorva banci si fintech-uri. Inrolarea in serviciu se face prin intermediul aplicatiilor mobile ale partenerilor.

18 Noiembrie 2020 | Info banci

Black Friday, varianta bancara
Black Friday, varianta bancara

Sarbatoare de marketing si lichidare de stocuri, Black Friday are corespondent si in acest in ofertele bancilor care isi tenteaza clientii preponderent cu credite mai ieftine si carduri de cumparaturi mai generoase.

9 Noiembrie 2020 | Info banci

Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus