CEC Bank si-a triplat ponderea creditelor acordate IMM-urilor

Strcutura portofoliului de credite a CEC Bank s-a schimbat in corelatie cu strategia bancii. Ultimii 7 ani au adus o crestere a ponderii creditelor catre firme de la 21% la 63%.


Schimbarea structuroo s-a suprapus pe o crestere a creditarii de aproape 4 ori in perioada mentionata. In total, la finalul lui 2012, banca are 3,3 milioane clienti persoane fizice si 147.000 de clientii firme. De asemenea, portofoliul de carduri de debit si credit active se apropie de pragul de 1 milion.

Pe de alta parte, rata creditelor neperformate ale bancii este de 19,5%, la un nivel apropiat de media sistemului bancar. Conform oficialilor bancii, CEC Bank nu a vandut pana in prezent portofolii de credite neperformante.

In 2012, profitul brut al bancii a fost de 33,5 milioane lei. Rata de solvabilitate a fost de 15,9%, peste media sistemului bancar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus