CEC Bank si-a triplat ponderea creditelor acordate IMM-urilor

Strcutura portofoliului de credite a CEC Bank s-a schimbat in corelatie cu strategia bancii. Ultimii 7 ani au adus o crestere a ponderii creditelor catre firme de la 21% la 63%.


Schimbarea structuroo s-a suprapus pe o crestere a creditarii de aproape 4 ori in perioada mentionata. In total, la finalul lui 2012, banca are 3,3 milioane clienti persoane fizice si 147.000 de clientii firme. De asemenea, portofoliul de carduri de debit si credit active se apropie de pragul de 1 milion.

Pe de alta parte, rata creditelor neperformate ale bancii este de 19,5%, la un nivel apropiat de media sistemului bancar. Conform oficialilor bancii, CEC Bank nu a vandut pana in prezent portofolii de credite neperformante.

In 2012, profitul brut al bancii a fost de 33,5 milioane lei. Rata de solvabilitate a fost de 15,9%, peste media sistemului bancar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus