Cate fraude se petrec intr-o banca de Top 5?

In ultimii 4 ani, Raiffeisen Bank a raportat 119 cazuri de frauda interna si externa si un numar de 182 de tentative de acest fel. Cea mai semnificativa frauda a fost de 400.000 euro.

Conform reprezentantilor bancii, cele mai multe fraude descoperite si sesizate catre institutiile competente sunt externe. Pana acum, banca nu a raportat catre autoritati niciun caz de frauda in centrala bancii, toate cazurile citate mai sus fiind descoperite in agentiile bancii.

Daca se ia in considerare si reteaua teritoriala a bancii insa, care numara 540 de unitati, 1 din 2 agentii Raiffeisen a fost tinta unei fraude sau a unei tentative de frauda in ultimii 4 ani.

Cel mai recent caz de frauda descoperit a fost la Sighetu Marmatiei.


“In toate cazurile, salariatilor implicati li s-a desfacut contractul de munca, am facut plangeri penale impotriva acestora si am furnizat organelor de cercetare penala informatiile si dovezile necesare instrumentarii faptelor”, au precizat reprezentantii Raiffeisen Bank.

Prezentarea statisticii vine la scurt timp dupa ce fraudele bancare au reintrat in atentia publicului, odata ce DIICOT a anuntat demararea unei anchete ce vizeaza angajati ai mai multor banci, implicati intr-o presupusa retea.

Conform statisticilor BNR, Raiffeisen Bank s-a clasat pe locul 5 dupa active la finalul anului trecut.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Info banci


Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay
Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay

Atat Visa cat si Mastercard au comunicat introducerea serviciului in Romania, prin intermediul catorva banci si fintech-uri. Inrolarea in serviciu se face prin intermediul aplicatiilor mobile ale partenerilor.

18 Noiembrie 2020 | Info banci

Black Friday, varianta bancara
Black Friday, varianta bancara

Sarbatoare de marketing si lichidare de stocuri, Black Friday are corespondent si in acest in ofertele bancilor care isi tenteaza clientii preponderent cu credite mai ieftine si carduri de cumparaturi mai generoase.

9 Noiembrie 2020 | Info banci

Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus