Cate fraude se petrec intr-o banca de Top 5?

In ultimii 4 ani, Raiffeisen Bank a raportat 119 cazuri de frauda interna si externa si un numar de 182 de tentative de acest fel. Cea mai semnificativa frauda a fost de 400.000 euro.

Conform reprezentantilor bancii, cele mai multe fraude descoperite si sesizate catre institutiile competente sunt externe. Pana acum, banca nu a raportat catre autoritati niciun caz de frauda in centrala bancii, toate cazurile citate mai sus fiind descoperite in agentiile bancii.

Daca se ia in considerare si reteaua teritoriala a bancii insa, care numara 540 de unitati, 1 din 2 agentii Raiffeisen a fost tinta unei fraude sau a unei tentative de frauda in ultimii 4 ani.

Cel mai recent caz de frauda descoperit a fost la Sighetu Marmatiei.


“In toate cazurile, salariatilor implicati li s-a desfacut contractul de munca, am facut plangeri penale impotriva acestora si am furnizat organelor de cercetare penala informatiile si dovezile necesare instrumentarii faptelor”, au precizat reprezentantii Raiffeisen Bank.

Prezentarea statisticii vine la scurt timp dupa ce fraudele bancare au reintrat in atentia publicului, odata ce DIICOT a anuntat demararea unei anchete ce vizeaza angajati ai mai multor banci, implicati intr-o presupusa retea.

Conform statisticilor BNR, Raiffeisen Bank s-a clasat pe locul 5 dupa active la finalul anului trecut.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus