BCR revine pe profit

BCR a obtinut un profit net de peste 550 milioane lei in semestrul I din 2013, dupa o perioada in care a inregistrat piedere, din cauza imprumuturilor neperformante.


Costurile nete cu provizioanele de risc au scazut semnificativ, cu 37,8%, datorita fluxului mai redus de credite neperformante. Acesta este factorul crucial care a imbuntatit rezultatele financiare ale bancii.

“Prima jumatate a anului ne-a confirmat faptul ca scaderea costurilor de risc este calea catre profitabilitate”, a precizat directorul financiar al bancii, Bernd Mittermair.

Activitatea de creditare a bancii urmeaza tendinta pietei si se comprima. Soldul imprumuturilor s-a redus 4,3% in prima jumatate din 2013, din cauza cererii reduse.

Si depozitele constituite la BCR s-au diminuat cu 3,2%. Acestea raman principala resursa de finantare a bancii.

Rata de solvabilitate a bancii se mentine peste pragul de 10% impus de BNR, fiind de 12,96% la sfarsitul lui iunie 2013.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus