BCR revine pe profit

BCR a obtinut un profit net de peste 550 milioane lei in semestrul I din 2013, dupa o perioada in care a inregistrat piedere, din cauza imprumuturilor neperformante.


Costurile nete cu provizioanele de risc au scazut semnificativ, cu 37,8%, datorita fluxului mai redus de credite neperformante. Acesta este factorul crucial care a imbuntatit rezultatele financiare ale bancii.

“Prima jumatate a anului ne-a confirmat faptul ca scaderea costurilor de risc este calea catre profitabilitate”, a precizat directorul financiar al bancii, Bernd Mittermair.

Activitatea de creditare a bancii urmeaza tendinta pietei si se comprima. Soldul imprumuturilor s-a redus 4,3% in prima jumatate din 2013, din cauza cererii reduse.

Si depozitele constituite la BCR s-au diminuat cu 3,2%. Acestea raman principala resursa de finantare a bancii.

Rata de solvabilitate a bancii se mentine peste pragul de 10% impus de BNR, fiind de 12,96% la sfarsitul lui iunie 2013.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Octombrie 2021 | Info banci

Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus