ANPC obliga bancile sa afiseze costurile pe ecrane TV in unitati

Conform unui ordin ANPC, toate unitatile bancare trebuie dotate cu ecrane TV pe care sa ruleze informatii privind protectia consumatorilor si detalii despre costurile principalelor produse oferite.


Ecranele cu diagonala de minim 65 de cm vor afisa informatii despre drepturile consumatorilor de servicii financiare, explicatii cu privire la terminologia specifica domeniului financiar bancar, precum si orice alte informatii transmise de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

De asemenea, cel putin 10% din suprafata ecranului va fi ocupata de o banda scroll, pe care vor rula atat informatii generale despre protectia consumatorilor cat si detalii despre costurile percepute de institutia in cauza pentru produse si servicii oferite clientilor.

Acestea trebuie sa includa in principal comisionul de administrare a contului curent, comisioanele de retragere la ghiseu sau ATM, de depunere, costurile aferente serviciului de internet banking dar si indicii de referinta utilizati la actualizarea dobanzilor la credite.

Conso.ro a participat activ si de aceasta data in dezbaterea publica a proiectului de ordin. Mai multe propuneri facute de echipa Conso.ro se regasesc in textul final al ordinului, publicat in Monitorul Oficial.
Prevederea se aplica de la 1 ianuarie 2012, atat bancilor cat si institutiilor financiare nebancare.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus