1 bancher roman a castigat peste 1 milion euro pe an

Autoritatea Bancara Europeana (ABE) a publicat o lista cu managerii din banci care au castigat peste 1 milion de euro pe an. In Romania, o singura persoana a depasit acest prag in 2010.


Managerul respectiv a incasat 1.584.038 euro, din care salariul fix a fost 1,18 milioane euro, iar restul a fost componenta variabila a pachetului salarial.

In 2011, niciun manager din bancile romanesti nu a mai primit un salariu mai mare de 1 milion de euro pe an.


Conform statisticilor ABE, tara cu cei mai bine platiti manageri este Marea Britanie, unde aproape 2.500 de persoane au salarii anuale de 7 cifre in euro, fata de numai 739 in restul UE.

Pe locurile urmatoare se situeaza Germania (cu 170 de managerii cu salarii de peste 1 milion euro), Franta (162), Spania (125), Italia (96) si Olanda (36).

Aceste date arata si de ce Marea Britanie s-a opus masurilor de plafonare a bonusurilor din banci. Conform noilor reguli europene, bonusul nu va putea depasi 100% din salariu si poate ajunge la 200%, doar cu aprobarea actionarilor.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus