top banner

Conturi curente

Ce este codul IBAN?

Cuprins
  Fiecare cont curent are un numar unic de identificare, format din 24 de caractere. Acesta este denumit cod IBAN (International Bank Account Number), el fiind recunoscut la nivel international.
  Codul IBAN a introdus pentru a facilita efectuarea platilor interbancare. El permite identificarea beneficiarului platii, chiar daca platitorul nu specifica niciun alt detaliu cu privire la contul unde trebuie sa ajunga banii.
  Primele doua caractere ale codului IBAN reprezinta indicativul tarii. Pentru Romania, codul IBAN incepe intotdeauna cu RO. Urmeaza doua cifre generate dupa un algoritm special si indicativul bancii la care este deschis contul (4 caractere) si o serie de alte 16 cifre si litere generate de un algoritm special.
  Nu trebuie insa confundat codul IBAN cu numarul de cont, atribuit intern de banca. Acest numar de cont este recunoscut doar de catre sistemul informatic al bancii respective si nu se utilizeaza de client pentru a face plati sau incasari. De exemplu, daca trebuie sa incasam o suma de bani in cont, trebuie intotdeauna comunicat persoanei care face plata doar codul IBAN al contului propriu.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Asigurări RCA

  Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Credit maxim

  Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

  Rate credit

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

  Refinanțare credit

  Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul

  Comparații

  Asigurări RCA

  Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

  Compară

  Info Financiar