top banner

Totul despre DAE

Cum se calculeaza DAE pe Conso.ro?

Cuprins
  Conso.ro este primul website din Romania care a introdus DAE personalizata. Astfel, la orice cautare, DAE afisata pentru fiecare produs este determinata in functie de valoarea si durata creditului introduse de utilizatori.
  DAE personalizata include costurile cu dobanzile si comisioanele aferente, prima de asigurare de viata si de imobil.
  Primele de asigurare sunt stabilite de societatile de asigurare in functie de o serie de factori. In cazul asigurarilor de viata, acestea depind in principal de varsta si sex, in timp ce la asigurarile pentru imobil – de tipul constructiei, anul constructiei si zona de risc. In plus, bancile agreeza mai multe societati de asigurare, care au cote de prima diferite.
  Pentru a oferi o imagine unitara asupra costului creditului, Conso.ro a adoptat urmatoarea simplificare in cazul primelor de asigurare: ele au fost determinate ca o medie a cotelor de prima practicate de principalele societati de asigurare pentru un exemplu reprezentativ. Astfel, pentru asigurarile de viata s-a considerat ca varsta solicitantului este de 35 ani, iar polita asigura atat riscul de deces cat si de accident. In cazul asigurarilor de imobil, cotele au fost determinate pentru un apartament la bloc, construit dupa 1980 in Bucuresti. In ambele cazuri, suma asigurata luata in calcul este valoarea creditului introdusa de utilizatori in Pasul 1 de comparare.
  Pentru creditele auto, DAE nu include prima casco. Acest lucru nu afecteaza insa comparabilitatea rezultatelor deoarece nici o banca nu ofera gratuit aceasta asigurare, iar incheierea ei este obligatorie in toate cazurile.
  In ceea ce priveste creditele cu dobanda fixa pe o perioada limitata, Conso.ro este primul portal financiar din Romania care tine cont si de rata dobanzii aplicata ulterior. De obicei, nivelul acesteia este mai mare decat dobanda practicata initial, astfel ca includerea ei in calculul DAE este singura modalitate prin care aceste credite pot fi comparate corect.
  La cardurile de credit, DAE personalizata este determinata pe Conso.ro in functie de limita de credit introdusa de utilizatori la Pasul 1 de comparare, pe baza urmatoarelor ipoteze: limita de credit este trasa integral la emiterea cardului si se ramburseaza in rate egale intr-un interval de 1 an. DAE include pe langa dobanda si comisionul de emitere si administrare al cardului.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Credite imobiliare

  Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Credit maxim

  Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

  Rate credit

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

  Refinanțare credit

  Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul

  Comparații

  Credite imobiliare

  Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

  Compară

  Info Financiar