Ce trebuie sa fac pentru a intra in negociere cu banca?

 In primul rand trebuie sa faceti dovada (fie si printr-un email pe care l-ati trimis) ca ati incercat sa rezolvati problema direct cu banca si nu ati reusit. 


Apoi va puteti adresa CSALB printr-o cerere pe care o puteti completa si trimite direct de pe site-ul www.csalb.ro.

Concilierea este disponibila si persoanelor juridice pentru solicitari legate de servicii de plata si emiterea de moneda electronica.  

Puteti trimite cereri si pe mail (office@csalb.ro ), dupa ce descarcati si completati formularele de cerere de pe site-ul nostru sau le puteti trimite prin posta ori le aduceti direct la sediul CSALB din Str Sevastopol, nr 24, etaj 2, Sector 1, Bucuresti. 

La cerere puteti atasa documente care sa justifice situatia pe care o reclamati sau problemele financiare pe care le aveti. De exemplu, puteti atasa documente medicale, de deces, de divort, de nastere, acte privind diminuarea veniturilor sau pierderea locului de munca etc.

Dupa ce depuneti cererea, banca are la dispozitie 15 zile sa o analizeze si sa raspunda daca intra sau nu in negociere cu dumneavoastra. 

Atentie! Cererea nu obliga banca sa intre in negociere. Toata procedura este voluntara atat din partea dumneavoastra, cat si a bancii. Exista situatii cand banca nu intra in procedura de conciliere in cadrul CSALB, dar, in urma sesizarii noastre, cheama consumatorul la banca pentru o intelegere directa. 

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Credite imobiliare si ipotecare

Creditele imobiliare pot fi folosite pentru cumpararea sau constructia unei locuinte, pentru modernizarea/extinderea unui imobil, pentru achizitia unui teren sau refinantarea unor imprumuturi. Afla ce tipuri de credite imobiliare ofera bancile, in ce moneda, ce dobanda, ce costuri presupune sau ce perioade de rambursare poti sa alegi.

Totul despre DAE

DAE (dobanda anuala efectiva) exprima sub forma procentuala costul total al unui credit, permitand consumatorilor sa compare usor costul creditelor. Nu trebuie confundat DAE cu rata dobanzii, deoarece ele joaca roluri diferite. Totul despre DAE, cum se calculeaza, ce costuri sunt incluse, ce efect are tipul dobanzii in Ghidul complet.

Programul Prima Casa

Solicitantii de credite Prima Casa trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: nu au detinut si nu detin in propietate o locuinta, dispun de avansul minim necesar, nu instraineaza locuinta timp de 5 ani. Totul despre costuri, avans minim necesar, documente, conditii si alte intrebari in Ghidul Programul Prima Casa.

Locuinte cu TVA 5%

Cota redusa de TVA 5% se aplica pentru locuintele care au o suprafata utila de maxim 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, cu valoarea mai mica de 450.000 lei (fara TVA). Alte conditii in momentul vanzarii si ce persoane pot cumpara locuinte cu cota redusa de TVA, pe larg in Ghidul complet Locuite cu TVA 5%.

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste
Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste

Intre creditele Noua Casa, cele mai atractive prin prisma garantiei de stat, si creditele de nevoi personale uzuale, diferenta de marja pleaca acum de la 4%. Fata de creditele ipotecare fara garantie de stat, diferenta este mult mai mica.

11 Mai 2021 | Imobiliare

Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa
Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa

De la sfarsitul saptamanii trecute se pot face inscrieri in program pentru anul 2021, dupa publicarea ordinului privind modificarea comisionul de administrare si finalizarea alocarii plafoanelor anuale de catre FNGCIMM.

30 Martie 2021 | Imobiliare

Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus