Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele?

Beneficiarii Programului Rabla pot fi atat persoanele fizice cat si  juridice, iar achizitia autovehicului nou se poate face inclusiv printr-un contract de leasing financiar. 

O persoana poate achizitiona unul sau mai multe autovehicule noi prin intermediul programului Rabla, cu conditia ca pentru fiecare in parte sa nu beneficieze de o reducere de pret mai mare de trei prime de casare.

Persoanele juridice beneficiare pot fi societati comerciale, unitati administrativ teritoriale, institutii publice, unitati de invatamant, ONG-uri. Pentru a putea participa la programul Rabla, acestea trebuie sa depuna o cerere catre Administratia Fondului pentru Mediu.

Printre criteriile de eligibilitate pe care persoanele juridice trebuie trebuie sa le indeplineasca, se numara:

  • si-a indeplinit obligatiile de plata a taxelor, impozitelor si contributiilor la bugetul de stat, bugetul local si catre Fondul pentru mediu

  • nu a inregistrat fapte sanctionate de legislatia financiara sau vamala

  • nu are suspendate activitatile economice, nu se afla in procedura de insolventa sau lichidare sau in stare de faliment.

In plus, persoanele juridice trebuie sa isi caseze propriile rable pentru a putea beneficia de reducerea de la stat.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Ghid credite auto

Suma maxima pe care o persoana o poate imprumuta este direct proportionala cu venitul lunar (la nivel individual sau familial). Cum se calculeaza suma maxima alocata pentru achizitia unui autoturism, dilema masina noua sau second hand, riscurile unui credit auto, costurile si perioada de rambursare in ghidul oferit de Conso.

Ghid leasing auto

Mod de functionare: masina in leasing nu este a ta, ci apartine finantatorului. Doar la finalul contractului devii propietar. Diferentele fata de credit tine de dreptul de propietate asupra automobilului. Raspunsul la toate intrebarile despre periaoda de finantare, avans, valoare reziduala, costuri, inmatriculare si renuntare la contract in capitol

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei
Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei

Consiliul Concurentei a impus in august noi reguli privind modul in care companiile fac schimb de informatii legate de clienti, astfel incat sa fie ingreunate strategiile de impartire a pietei si fixarea anumitor preturi, care constituie practici anticoncurentiale.

2 Septembrie 2021 | Auto

Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare
Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare

Din 24 mai si pana pe 4 iunie investitorii pot subscrie actiuni aferente ofertei publice Transport Trade Services (TTS) la un pret cuprins intre 19 si 21 lei/actiune. Elemente cheie: PER de 13, indatorare redusa, stabilizare a cotatiilor post IPO, suma minima de participare 5.040 lei.

24 Mai 2021 | Auto

Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele
Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele

Autoritatile au majorat sumele alocate programelor Rabla pentru autoturisme si electrocasnice vechi si au crescut primele de casare.

25 Martie 2021 | Auto

O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor
O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor

Randamentele oferite populatiei in februarie sunt cu 0,2-0,25 puncte procentuale sub cele aferente titlurilor din ianuarie, pentru scadente comparabile, iar fata de februarie 2020 scaderea depaseste un punct procentual.

8 Februarie 2021 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus