top banner

Ghid leasing auto

Cum se calculeaza taxele vamale si accizele?

Cuprins
  Pentru contractele incheiate inainte de aderarea Romaniei la UE (1 ianuarie 2007), taxele vamale si comisionul vamal, se platesc la sfarsitul contractului de leasing. Ele se calculeaza la valoarea reziduala a contractului, fara a putea cobora insa la mai putin de 20% din valoarea de achizitie (costul fara TVA si fara taxe vamale).

  Taxele se calculeaza pe baza tarifelor existente la data achizitionarii masinii. De exemplu, daca masina a fost cumparata in 2005, taxa se stabileste pe baza Tarifului vamal de import si a Codului si Regulamentului Vamal valabil la data intocmirii declaratiei vamale de import. Conversia in lei se face la cursul valabil la data importului - cel inscris in declaratia vamala de import.

  Procedura este similara si in cazul accizelor, aplicandu-se cota de impozitare prevazuta de Codul Fiscal la data importului. Baza de calcul este formata de aceasta data din valoarea de achizitie.

  Pentru contractele incheiate dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, daca autoturismele sunt fabricate in comunitate, nu se mai platesc taxe vamale. Pentru masinile fabricate in afara comunitatii, taxele se platesc la inceputul contractului de catre importator si se includ in pretul de achizitie al bunurilor.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Credite auto

  Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Leasing auto

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto

  Comparații

  Credite auto

  Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

  Compară

  Info Financiar