top banner

Ghid leasing auto

Cum pot renunta la contract?

Cuprins
  Cel mai simplu mod de renuntare la un contract de leasing este achitarea anticipata a imprumutului. Pe langa soldul ramas de plata, clientul trebuie sa plateasca si un comision de penalizare. In primul an de derulare a contractului, clientul nu poate apela la aceasta solutie, deoarece legea impune ca durata contractului sa fie de minim un an.
  O alta solutie este cesionarea contractului catre un alt beneficiar. Acesta va trebui sa indeplineasca insa conditiile de eligibilitate practicate de finantator la acel moment. Stabilirea pretului de vanzare la care se face cesiunea este un aspect destul de dificil. De regula, se porneste de la valoarea de piata a masinii (tinand cont de numarul de km parcursi, vechimea masinii), din care se scade soldul imprumutului ramas de achitat. De multe ori, aceasta varianta nu este una avantajoasa pentru vanzator, deoarece se pierde o mare parte din contravaloarea ratelor deja platite.
  Inapoierea masinii la compania de leasing nu este o solutie de a renunta la contract. Chiar si in cazul in care bunul este vandut, este posibil ca valorificarea acestuia sa se faca in pierdere, fara acoperirea integrala a datoriei. In acest caz, societatea de leasing va efectua demersurile necesare impotriva fostului utilizator pentru acoperirea pierderii.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Credite auto

  Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Leasing auto

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto

  Comparații

  Credite auto

  Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

  Compară

  Info Financiar