top banner

Ghid leasing auto

Cum aleg perioada de finantare?

Cuprins

  Cu cat perioada contractului este mai lunga cu atat rata lunara este mai scazuta si clientul o poate achita mai usor. Desi pare mai avantajos, la prima vedere, sa alegem o perioada cat mai mare, acest lucru nu este recomandat. Costul total platit cu dobanda se majoreaza pe masura ce se extinde durata contractului.

  De exemplu, la o finantare de 40.000 lei pe 3 ani cu o dobanda de 10%, suma totala de rambursat depaseste cu putin 46.400 lei (in ipoteza ca nu exista alte comisioane). Ce se intampla daca durata contractului se extinde de la 3 ani la 5 ani? Suma de rambursat ajunge la aproape 51.000 lei, deoarece clientul va plati dobanda o perioada mai indelungata.

  Un alt motiv pentru care este recomandata o perioada mai scurta tine si cheltuielile cu intretinerea autoturismului. Masinile – oricat de fiabile ar fi - se mai si strica in timp. In primii ani, cumparatorul va cheltui mai putini bani cu reparatiile, mai ales daca masina este noua si beneficiaza de garantie. Ulterior, insa, costurile vor creste.

  Perioada in care clientul doreste sa foloseasca masina este de asemenea extrem de importanta. Daca perioada de finantare depaseste durata folosintei masinii, clientul nu va putea vinde acea masina, deoarece nu este proprietarul ei. El va trebui sa astepte incheierea contractului de leasing pentru a vinde autovehiculul.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Credite auto

  Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Leasing auto

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto

  Comparații

  Credite auto

  Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

  Compară

  Info Financiar