top banner

Ghid leasing auto

Cum aleg avansul si valoarea reziduala?

Cuprins

  Finantarile in leasing necesita ca o parte din pretul masinii sa fie achitat de catre client, sub forma unui avans. Companiile stabilesc un nivel minim al avansului, de obicei 20-30%, insa clientii pot plati chiar mai mult.

  Daca la momentul semnarii contractului, clientul dispune de o suma suplimentara de bani, este recomandat ca sa contribuie cu un avans mai mare. In acest fel, se reduce rata lunara pe care trebuie sa o achite ulterior. In caz contrar, daca avansul va fi mai mic, rata de leasing va creste.

  Valoarea reziduala functioneaza pe un mecanism similar. Aceasta reprezinta suma de bani pe care clientul trebuie sa o achite la finele contractului si se exprima ca procent din pretul masinii.

  Daca valoarea reziduala este mai mare, rata lunara se reduce, efortul financiar fiind amanat la finele contractului. Persoanele care estimeaza ca la sfarsitul contractului de leasing vor dispune de o suma de bani importanta, pot alege o valoare reziduala mai mare.

  Valoarea reziduala poate fi insa si de 0%, caz in care graficul de rambursare este la fel ca la un credit obisnuit. In aceasta situatie, schimbul dreptului de proprietate se va face dupa achitarea ultimei rate, aceasta tinand loc de valoarea reziduala.

  Pentru a estima efectul pe care il are alegerea avansului minim si a valorii reziduale asupra ratei lunare, Conso va pune la dispozitie un calculator de leasing auto.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Credite auto

  Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Leasing auto

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto

  Comparații

  Credite auto

  Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

  Compară

  Info Financiar