top banner

Ghid credite auto

Masina noua sau second hand ?

Cuprins
  Atat masinile noi cat si cele second hand au puncte tari si slabe. 
  Un autoturism nou are avantajul ca va avea cheltuieli mult mai mici cu intretinerea. Certificatul de garantie este destul de extins pentru a acoperi majoritatea defectiunilor care pot aparea, in decursul unei perioade de timp indelungate.
  In plus, o masina noua poate fi configurata dupa propriile dorinte, de la culoare, motorizare si pana la cele mai mici detalii privind interiorul.
  Toate aceste avantaje costa - pretul unei masini noi este cu mult mai mare decat al uneia second hand. Mai mult, trebuie tinut cont si de faptul ca an de an valoarea ei pe piata se diminueaza. Cea mai rapida depreciere se produce in primii doi ani, cand valoarea autoturismul scade cu 30-40% din pretul de achizitie.
  Insa, daca o persoana isi propune sa detina o masina pentru o perioada mai mare de 5 ani, probabil ca cea mai buna alegere ar fi sa achizitioneze una noua. Costul cu intretinerea masinii va fi mult mai mic, astfel ca, pe termen lung, proprietarul autoturismului va iesi in castig.
  In schimb, daca nu se doreste ca masina sa fie detinuta mai mult de 3-4 ani, un autoturism second hand bine intretinut ar putea fi o solutie mai buna. Pe langa pretul mai mic de achizitie, detinatorul va economisi bani si cu asigurarile - primele la o polita casco sunt mai reduse la o masina rulata decat la una noua.
  Exista insa si un inconvenient: noul proprietar va trebui sa aloce mai mult timp pentru intretinerea masinii. De aceea, este recomandat ca acesta sa cunoasca cel putin regulile de baza pentru mentenanta unui autoturism.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Credite auto

  Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Leasing auto

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto

  Comparații

  Credite auto

  Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

  Compară

  Info Financiar