top banner

Ghid credite auto

Ce perioada de rambursare aleg?

Cuprins
  La creditele auto pentru masini noi se recomanda, in general, alegerea unei perioade de rambursare cat mai scurte. Termenul maxim a fost limitat oricum prin lege la 5 ani, indiferent de vechimea masinii. Dupa aceasta perioada, costul cu intretinerea masinii tinde sa creasca, astfel ca efortul financiar cu autoturismul se majoreaza.
  In plus, cu cat perioada de rambursare este mai scazuta, suma totala de rambursat se reduce. Avansul depus la un credit auto este dorit sa fie cat mai substantial, tot din acelasi motiv.
  De regula, avansul minim solicitat de banci este cuprins intre 10-25%, insa exista si oferte de finantare fara avans. De semnalat, ca in unele cazuri, depunerea unui avans permite clientului sa se imprumute la o rata mai mica a dobanzii.
  La masinile second hand institutiile financiare impun si un prag maxim pentru vechimea autoturismului. Unele banci solicita ca, la acordarea creditului, masina sa nu aiba o vechime mai mare de 4-5 ani. Altele stabilesc limite pentru vechimea masinii la scadenta creditului.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Credite auto

  Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Leasing auto

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto

  Comparații

  Credite auto

  Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

  Compară

  Info Financiar