Raiffeisen Locuinte scade dobanda la creditele cu ipoteca

Raiffeisen Locuinte a redus rata dobanzii cu peste 1 punct procentual la creditele cu ipoteca. Rata dobanzii este de 6,9%, daca avansul este de peste 40% sau 8,5% pentru imprumuturile cu avans redus.

"In 2013 semnele sunt bune - valoarea creditelor acordate de RBL a crescut cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Inregistram cresteri deopotriva la creditele pentru renovare, de obicei fara ipoteca, cat si la cele pentru achizitie sau constructie de locuinte, care au valori mai mari si sunt cu ipoteca", afirma Aurelia Cionga, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Creditele se acorda in lei, in vederea renovarii, constructiei sau achizitiei unei locuinte. Rata dobanzii este fixa pe o perioada de maxim 5 ani, dupa care nivelul sau scade automat la 4,5%, pe toata perioada ramasa (intre 7-9 ani).

Promotia este valabila pana la 30 septembrie 2013.

Aceste finantari se deruleaza prin procedura creditului anticipat, specifica solutiilor de economisire-creditare, in 2 etape:
-    in prima etapa, banii sunt pusi imediat la dispozitia clientului, printr-un credit anticipat;
-    in etapa a doua, creditul anticipat este inlocuit cu un credit locativ, unde rata dobanzii este de 4,5% pe an.

Pasii de parcurs sunt prezentati detaliat, in ghidul Creditului anticipat.

Pentru achizitia unei locuinte in valoare de 150.000 lei cu avans de 20% (30.000 lei), rata lunara va fi de 1.663 lei. Aceasta rata se va plati timp de 4 ani si 3 luni. Dupa aceea, dobanda se va reduce la 4,5%, iar rata va fi de 1.050 lei pentru aproximativ 8 ani.

Conso.ro ofera utilizatorilor posibilitatea de a simula modul de utlizare a acestui produs, cu ajutorul Calculatorului Credit anticipat.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Mai multe articole

GHIDURI


Sistemul de economisire-creditare

Contractele de economisire-creditare permit finantarea tuturor lucrarilor care au ca destinatie finala spatiul locativ. Acest sistem sustine eforturile populatiei in ceea ce priveste imbunatatirea conditiilor de locuit iar statul sprijina acordand anual celor ce economisesc o suma de bani, denumita prima de stat. Etapa de economisire, prima de stat

Credit anticipat

Daca vrei sa iti renovezi apartamentul sau sa incepi imediat constructia unei case si nu poti astepta o perioada lunga ca sa economisesti bani, dar nici nu vrei sa renunti la avantajele contractelor de economisire-creditare, solutia este un credit anticipat. Cum se obtine creditul anticipat, ce avantaje are si cum se ramburseaza in Ghidul complet C

Inapoi sus