Raiffeisen Locuinte ofera finantari imobiliare pentru chiriasii ANL

Raiffeisen Locuinte ofera tinerilor care locuiesc cu chirie in apartamente ANL, credite in lei pentru achizitia locuintelor.

Actualii chiriasi au dreptul sa achizitioneze locuintele respective dupa o perioada de minim 1 an de inchiriere.

Ei pot obtine credite cu dobanzi fixe de la Raiffeisen Locuinte, cu o DAE incepand de la 6,5%, in functie de avans. Dupa maxim 5 ani, acest imprumut se transforma intr-un credit locativ, cu dobanda de 4,5%, pe toata perioada ramasa (aproximativ 7-9 ani).

Comisionul de analiza dosar este zero, iar costul raportului de evaluare a imobilului este suportat de banca, in cadrul acestui parteneriat.

“Avem deja mai multe solicitari de credite pentru cumpararea locuintelor construite de ANL. In prima zi dupa semnarea parteneriatului am eliberat o scrisoare de bonitate pentru primul client. Ne asteptam sa finalizam tranzactia in cursul acestei saptamani astfel incat actualul chirias sa fie de vineri proprietar”, afirma Aurelia Cionga, presedinte RBL.

Pentru achizitia unui apartament de 140.000 lei, cu avans de 20%, clientul ajunge sa plateasca in total aproape 162.000 lei. Rata lunara este in primele 51 de luni de 1.365 lei, dupa care va scadea la 980 lei.

Directorul general al ANL, Dumitru Nancu, estimeaza ca 80% dintre chiriasi vor fi interesati de achizitia locuintei, iar fondurile acumulate vor fi alocate pentru constructia de noi apartamente, destinate pentru inchiriere.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Clarificari importante pentru sistemul de economisire-creditare

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se apropie de iesirea din impas. Comisia de specialitate din Camera Deputatilor a adoptat cateva amendamente esentiale in acest sens. Printre ele se numara si faptul ca cei care retrag economiile dupa 5 ani nu trebuie sa justifice utilizarea lor in scop locativ pentru a primi prima de stat.

23 Noiembrie 2017 | Economisire-Creditare

Mai multe articole

GHIDURI


Sistemul de economisire-creditare

Contractele de economisire-creditare permit finantarea tuturor lucrarilor care au ca destinatie finala spatiul locativ. Acest sistem sustine eforturile populatiei in ceea ce priveste imbunatatirea conditiilor de locuit iar statul sprijina acordand anual celor ce economisesc o suma de bani, denumita prima de stat. Etapa de economisire, prima de stat

Credit anticipat

Daca vrei sa iti renovezi apartamentul sau sa incepi imediat constructia unei case si nu poti astepta o perioada lunga ca sa economisesti bani, dar nici nu vrei sa renunti la avantajele contractelor de economisire-creditare, solutia este un credit anticipat. Cum se obtine creditul anticipat, ce avantaje are si cum se ramburseaza in Ghidul complet C

Inapoi sus