top banner

Raiffeisen Locuinte ofera finantari imobiliare pentru chiriasii ANL

01 Octombrie 2013 | Autor: Conso

Raiffeisen Locuinte ofera tinerilor care locuiesc cu chirie in apartamente ANL, credite in lei pentru achizitia locuintelor.
Actualii chiriasi au dreptul sa achizitioneze locuintele respective dupa o perioada de minim 1 an de inchiriere.
Ei pot obtine credite cu dobanzi fixe de la Raiffeisen Locuinte, cu o DAE incepand de la 6,5%, in functie de avans. Dupa maxim 5 ani, acest imprumut se transforma intr-un credit locativ, cu dobanda de 4,5%, pe toata perioada ramasa (aproximativ 7-9 ani).
Comisionul de analiza dosar este zero, iar costul raportului de evaluare a imobilului este suportat de banca, in cadrul acestui parteneriat.
“Avem deja mai multe solicitari de credite pentru cumpararea locuintelor construite de ANL. In prima zi dupa semnarea parteneriatului am eliberat o scrisoare de bonitate pentru primul client. Ne asteptam sa finalizam tranzactia in cursul acestei saptamani astfel incat actualul chirias sa fie de vineri proprietar”, afirma Aurelia Cionga, presedinte RBL.
Pentru achizitia unui apartament de 140.000 lei, cu avans de 20%, clientul ajunge sa plateasca in total aproape 162.000 lei. Rata lunara este in primele 51 de luni de 1.365 lei, dupa care va scadea la 980 lei.
Directorul general al ANL, Dumitru Nancu, estimeaza ca 80% dintre chiriasi vor fi interesati de achizitia locuintei, iar fondurile acumulate vor fi alocate pentru constructia de noi apartamente, destinate pentru inchiriere.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Economisire-Creditare

Alte Articole

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iun 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Oct 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iul 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iun 2018 | Economisire-Creditare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii