Raiffeisen Locuinte acorda finantari imobiliare la costuri mai mici

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a scazut inca o data dobanzile la creditele pentru finantari imobiliare. Rata dobanzii este stabilita in functie de avans si garantii, fiind cuprinsa intre  5,5% si 11,5%.

Banca ofera finantari imobiliare prin sistemul de economisire-creditare, unde clientii trebuie mai intai sa economiseasca o perioada de aproximativ 4-5 ani. Ulterior, ei pot obtine credite locative, la o rata fixa a dobanzii de 4,5%.

Clientii care au nevoie de bani imediat, pot solicita credite speciale de la banca, pana cand indeplinesc conditiile de accesare a creditului locativ.

Pentru sumele mai mici de 60.000 lei, Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) nu solicita garantii, iar rata dobanzii este cuprinsa intre 9% si 11,9%, in functie de avans.

Pentru credite de valori mai mari, banca solicita garantii imobiliare, iar rata dobanzii este de 5,5%, daca avansul este de minim 40%. Pentru un avans mai redus, dobanda este de 7,5%.

De exemplu, daca o persoana doreste sa achizitioneze o locuinta de 150.000 lei si are un avans de 20% (30.000 lei), atunci rata lunara la credit va fi de 1.538 lei, timp de 4 ani si 3 luni.

Ulterior, rata dobanzii se reduce automat la 4,5%, astfel ca rata lunara devine 1.050 lei timp de aproximativ 8 ani, conform calculelor bancii. In total, clientul va achita 167.667 lei pentru un imprumut de 120.000 lei.

„Clientii apreciaza tot mai mult faptul ca, pe langa costurile totale scazute, creditele in lei oferite de RBL prezinta avantajul dobanzii fixe, predictibile si transparente, iar dupa maxim cinci ani aceasta scade automat la 4,5% pe an”, afirma Aurelia Cionga, presedintele RBL.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Mai multe articole

GHIDURI


Sistemul de economisire-creditare

Contractele de economisire-creditare permit finantarea tuturor lucrarilor care au ca destinatie finala spatiul locativ. Acest sistem sustine eforturile populatiei in ceea ce priveste imbunatatirea conditiilor de locuit iar statul sprijina acordand anual celor ce economisesc o suma de bani, denumita prima de stat. Etapa de economisire, prima de stat

Credit anticipat

Daca vrei sa iti renovezi apartamentul sau sa incepi imediat constructia unei case si nu poti astepta o perioada lunga ca sa economisesti bani, dar nici nu vrei sa renunti la avantajele contractelor de economisire-creditare, solutia este un credit anticipat. Cum se obtine creditul anticipat, ce avantaje are si cum se ramburseaza in Ghidul complet C

Inapoi sus