(P) Economisesti si primesti 250 euro de la stat

Sfarsitul de an este un moment potrivit sa economisesti pe un contract de economisire-creditare. Economiseste si tu pana la 31 decembrie si poti beneficia de prima de stat pe 2013, in valoare de maxim 250 euro. Afla ce trebuie sa faci!

Contractele de economisire-creditare sunt sustinute de catre stat, prin plata unor subventii anuale. In prezent, clientii bancilor pentru locuinte au dreptul la o prima de stat, egala cu 25% din sumele economisite intr-un an calendaristic, dar nu mai mult de 250 euro.

Astfel, daca semnezi un contract de economisire-creditare cu Raiffeisen Banca pentru Locuinte si depui in cont pana la sfarsitul lunii decembrie aproximativ 4.500 lei poti beneficia de nivelul maxim al primei de stat. Daca vrei sa depui sume suplimentare, iti poti majora castigul incheind simultan mai multe contracte, pe numele fiecarui membru al familiei.

De exemplu, daca ambii soti incheie cate un contract si depun fiecare 4.500 lei in cont, vor avea dreptul la o prima de stat cumulata de 500 euro aferenta anului 2013, adica 250 eur fiecare, echivalent in lei.

Produsul de economisire – creditare este pe termen mediu si lung

Odata intrat in sistemul de economisire-creditare beneficiezi de o serie de avantaje:
-    Randament bun in faza de economisire
-    Costuri mici in faza de creditare
-    Siguranta: produs in lei, fara risc valutar, fara risc de rata dobanzii, cu rate lunare fixe si egale

Pentru a beneficia de avantajele produselor de economisire-creditare este important sa economisesti in medie 3-5 ani, in functie de tarif si de valoarea contractului, suma contractata.

Un aspect important de mentionat este ca atunci cand semnezi un contract de economisire-creditare vei putea utiliza banii respectivi dupa aproximativ 5 ani. Dupa perioada de economisire vei avea in cont sumele acumulate (depunerile, primele de stat si dobanzile platite de banca) si e momentul sa soliciti creditul cu dobanda de 4,5% sau 6%, in functie de produs.

Este important de stiut ca, in fiecare din acesti ani, poti beneficia de noi prime de stat. De aceea, este recomandat sa continui sa economisesti ulterior in mod regulat. Cu o depunere de 375 lei pe luna, te poti asigura ca vei primi, in anii urmatori, prima de stat la nivelul maxim.

Finantari deosebit de avantajoase pentru locuinta

Un alt avantaj al contractelor de economisire-creditare este ca iti permit ulterior sa soliciti un credit locativ. Imprumutul permite achizitionarea sau constructia unei locuinte, precum si lucrari de modernizare sau renovare.

Daca ai in vedere un astfel de obiectiv, este recomandat sa alegi la semnarea contractului, varianta de tarif cu dobanda mai mica la creditare. In acest caz, clientii pot accesa de la Raiffeisen Banca pentru Locuinte un credit in lei locativ cu dobanda fixa de 4,5% pe an.

Imprumutul va fi acordat dupa ce vei economisi 40% din valoarea investitiei imobiliare (denumita in contract ca si “suma contractata”) si vei atinge cifra minima de evaluare. Poti simula un astfel de contract cu ajutorul Calculatorului economisire-creditare.

Pentru consiliere personalizata, completeaza acest formular cu datele tale de contact sau poti suna la call-center-ul Raiffeisen Banca pentru Locuinte (021 2333 000). De asemenea, poti cere detalii suplimentare in orice agentie Raiffeisen Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Mai multe articole

GHIDURI


Sistemul de economisire-creditare

Contractele de economisire-creditare permit finantarea tuturor lucrarilor care au ca destinatie finala spatiul locativ. Acest sistem sustine eforturile populatiei in ceea ce priveste imbunatatirea conditiilor de locuit iar statul sprijina acordand anual celor ce economisesc o suma de bani, denumita prima de stat. Etapa de economisire, prima de stat

Credit anticipat

Daca vrei sa iti renovezi apartamentul sau sa incepi imediat constructia unei case si nu poti astepta o perioada lunga ca sa economisesti bani, dar nici nu vrei sa renunti la avantajele contractelor de economisire-creditare, solutia este un credit anticipat. Cum se obtine creditul anticipat, ce avantaje are si cum se ramburseaza in Ghidul complet C

Inapoi sus