top banner

Economisire-creditare: Cei mai multi clienti raman atrasi de prima de la stat

22 August 2012 | Autor: Conso

Aproximativ 60% din clientii care opteaza pentru un contract de economisire-creditare fac acest lucru pentru a primi prima de la stat, arata datele BCR Banca pentru Locuinte.
Acestia sunt si clientii care depun bani in cont doar o data sau de cateva ori pe an si au in vedere atingerea plafonului necesar pentru maximizarea randamentului la economii.
Prima de la stat este stabilita la 25% din suma economisita in anul anterior, dar nu mai mult de 250 euro. In ultimii 2 ani insa, plata primei de catre stat a cunoscut intarzieri mari.
In jur de 40% din clientii bancii realizeaza insa plati lunare constante, in special prin serviciul de plati automate oferit de BCR. Disponibilitatea de a face plati lunare dar si disciplina in realizarea platilor asumate sunt factori luati in considerare in momentul in care se ajunge la repartizarea contractului si clientii solicita un credit locativ.
BCR Banca pentru Locuinte a ajuns, la jumatatea anului 2012, la un numar de peste 270.000 de clienti, cu o valoarea a depozitelor atrase de 1 miliard de lei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Economisire-Creditare

Alte Articole

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iun 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Oct 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iul 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iun 2018 | Economisire-Creditare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii