Economisire-creditare: Cei mai multi clienti raman atrasi de prima de la stat

Aproximativ 60% din clientii care opteaza pentru un contract de economisire-creditare fac acest lucru pentru a primi prima de la stat, arata datele BCR Banca pentru Locuinte.


Acestia sunt si clientii care depun bani in cont doar o data sau de cateva ori pe an si au in vedere atingerea plafonului necesar pentru maximizarea randamentului la economii.

Prima de la stat este stabilita la 25% din suma economisita in anul anterior, dar nu mai mult de 250 euro. In ultimii 2 ani insa, plata primei de catre stat a cunoscut intarzieri mari.

In jur de 40% din clientii bancii realizeaza insa plati lunare constante, in special prin serviciul de plati automate oferit de BCR. Disponibilitatea de a face plati lunare dar si disciplina in realizarea platilor asumate sunt factori luati in considerare in momentul in care se ajunge la repartizarea contractului si clientii solicita un credit locativ.

BCR Banca pentru Locuinte a ajuns, la jumatatea anului 2012, la un numar de peste 270.000 de clienti, cu o valoarea a depozitelor atrase de 1 miliard de lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Mai multe articole

Inapoi sus