top banner

(P) Cum economisim corect printr-un contract de economisire-creditare?

21 Martie 2013 | Autor: Raiffeisen Banca pentru Locuinte

Contractele de economisire-creditare pot reprezenta o forma avantajoasa de economisire, daca sunt utilizate in mod corect. Afla mai jos cat de mult poti castiga printr-un astfel de contract si cand este acest produs recomandat.
Contractele de economisire-creditare sunt adecvate celor care vor si pot sa economiseasca pe termen lung.
Ce primesti pentru banii tai economisiti?
Daca poti economisi 5 ani sau chiar mai mult, atunci aceste contracte iti pot aduce castiguri semnificative in timp. Pe langa dobanda de 3% (sau 1,5% in functie de tariful ales) pe an, bonificata de banca, vei avea dreptul la o prima de stat. Aceasta este egala cu 25% din sumele economisite in cursului anului, echivalentul in lei a maxim 250 euro.
Pentru a profita la maxim de avantajele produsului, e bine sa economisesti an de an. Doar in acest mod vei putea beneficia pe tot parcursul perioadei de economisire de toate primele de stat.
Daca faci o singura depunere la inceputul contractului, vei avea dreptul doar la prima de stat aferenta anului respectiv.
Cum maximizezi veniturile?
Pentru a incasa prima de stat maxima (de 250 euro pe an), depunerile anuale pe care trebuie sa le efectuezi trebuie sa fie de aproximativ 4.500 lei.
Familia ta poate economisi mai mult? Nu este nicio problema. Contractele de economisire-creditare pot fi incheiate pentru fiecare membru al familiei.
Astfel, o familie de 2 persoane poate beneficia de 2 prime de stat de cate 250 euro, daca incheie 2 contracte (cate unul pentru fiecare membru al familiei) si depune 9.000 lei pe an la banca, adica 4.500 lei pe fiecare contract.
Mai mult, contractele de economisire-creditare pot fi incheiate chiar si pentru copii, care pot primi la randul lor, prime de stat pentru economiile depuse de parinti in contul lor.
Studiu de caz
O persoana care face depuneri lunare de 375 lei, va acumula dupa 5 ani peste 29.000 lei la banca. In acest interval, depunerile sale lunare (inclusiv comisioanele platite) vor fi de 23.000 lei.
Castigul net se va ridica la peste 6.000 lei.
Perioada de economisire nu este insa limitata. Clientii pot continua sa economiseasca mai departe.
De exemplu, daca depui 375 lei pe luna, timp de 7 ani, suma economisita va ajunge la 42.000 lei. Sumele totale depuse de client vor fi de 32.200 lei, astfel ca se va inregistra un castig net de aproape 10.000 lei.
Mai mult, un lucru extrem de important este posibilitatea accesarii unui credit in lei, cu dobanda fixa, oferit dupa perioada de economisire. Acesta este un produs oferit doar de bancile de locuinte.
Astfel, dupa perioada de economisire, poti lua un credit cu dobada fixa, intre 4,5% si 6% (in functie de tariful ales). Creditul il poti utiliza doar pentru casa: renovare, reabilitare, constructie, achizitie locuinta etc.
Informatii despre acest tip de creditare cu dobanzi mici si fixe puteti afla la Raiffeisen Banca pentru Locuinte sau accesand Ghidul de economisire-creditare, realizat de Conso.ro.
Pentru consiliere personalizata, poti trimite un email la adresa info@railoc.ro sau poti suna la call-center-ul Raiffeisen Banca pentru Locuinte (021 2333 000). De asemenea, poti cere detalii suplimentare in orice agentie Raiffeisen Bank.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Economisire-Creditare

Alte Articole

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iun 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Oct 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iul 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iun 2018 | Economisire-Creditare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii