top banner

Clientii bancilor pentru locuinte incep sa solicite mai des credite

15 Aprilie 2014 | Autor: Conso

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a raportat o crestere a creditelor acordate cu 45% in 2013, valoarea finantarilor ajungand la 27 milioane lei.
Contractele de economisire-creditare permit clientilor sa obtina credite cu dobanzi scazute, dupa ce parcurg o etapa de economisire. Suplimentar, exista si posibilitatea de a imprumuta bani inainte de finalul perioadei de economisire, cu ajutorul unor credite intermediare.
“Creditele pe care le oferim sunt in lei, cu dobanzi competitive, fixe pe toata durata finantarii. In absenta riscului valutar si de rata a dobanzii, intarzierile in rambursarea creditelor sunt mult sub media pietei”, a precizat Aurelia Cionga, presedintele RBL.
Conform informatiilor oferite de banca, in 2013, valoarea medie a finantarilor prin creditele garantate cu ipoteca  a fost de 132.000 lei, fata de 26.000 lei in cazul creditelor negarantate.
Trei sferturi dintre creditele garantate cu ipoteca au fost solicitate pentru achizitia si constructia de imobile, in timp ce creditele fara ipoteca au fost solicitate in mare parte pentru modernizarea locuintelor (78% din volumul total de credite fara ipoteca).
Finantarile pot fi folosite atat pentru renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.
Valoarea totala a contractelor semnate de catre clientii RBL a ajuns la 2,8 miliarde lei in decembrie 2013, in crestere cu 9% fata de decembrie 2012. Banca a inregistrat rezultate pozitive si pe segmentul atragerii de depozite, sumele economisite de clienti majorandu-se cu 24% pe parcursul anului trecut, pana la 325 milioane lei.
"Toate aceste cresteri confirma faptul ca romanii incep sa aiba incredere in sistemul de economisire-creditare. Economisirea este importanta pentru fiecare dintre noi pentru ca ea constituie baza pentru finantarea in conditii sustenabile a proiectelor viitoare, mai ales a celor de amploare, precum cele locative", afirma presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Economisire-Creditare

Alte Articole

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iun 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Oct 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iul 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iun 2018 | Economisire-Creditare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii