BCR Locuinte gestioneaza economii de 330 milioane lei

Clientii BCR Banca pentru Locuinte au strans in conturi 330 de milioane lei in doi ani de la intrarea bancii pe piata. De curand, BCR Locuinte a lansat si activitatea de creditare in domeniul locativ.

In doi ani de activitate, banca a reusit sa isi formeze un portofoliu de 170.000 de clienti iar suma totala a contractelor incheiate de acestia este de aproape 5 miliarde de lei. In baza acestor contracte, clientii au economisit peste 330 milioane lei, valoarea fiind de peste patru ori mai mare fata de anul precedent, cand sumele depuse au fost de 80 milioane lei.

”Sprijinul statului este foarte important pentru cetatenii care doresc sa isi imbunatateasca conditiile locative si economisesc prin acest sistem” a declarat Alexandru Ciobanu, presedinte executiv BCR Banca pentru Locuinte.

In aceasta vara, banca a lansat si activitatea de creditare pentru domeniul locativ, si ofera clientilor inclusiv posibilitatea de a contracta un credit intermediar sau anticipat, cu scopul de a scurta perioada de asteptare pentru creditul standard.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Clarificari importante pentru sistemul de economisire-creditare

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se apropie de iesirea din impas. Comisia de specialitate din Camera Deputatilor a adoptat cateva amendamente esentiale in acest sens. Printre ele se numara si faptul ca cei care retrag economiile dupa 5 ani nu trebuie sa justifice utilizarea lor in scop locativ pentru a primi prima de stat.

23 Noiembrie 2017 | Economisire-Creditare

Mai multe articole

Inapoi sus