BCR Locuinte si-a sporit portofoliul cu 31.000 de clienti in prima jumatate a anului

Numarul contractelor de economisire-creditare gestionate de BCR Banca pentru Locuinte a ajuns la 165.000 in primul semestru din 2010, cu 31.000 mai multe contracte comparativ cu finalul anului trecut

Suma totala contractata se ridica la peste 4,6 miliarde lei in timp ce suma medie a unui contract este cuprinsa intre 25.000 lei si 30.000 lei.


Principala modalitate de vanzare a produsului de economisire-creditare a fost direct prin sucursalele si agentiile BCR. In paralele insa, BCR Locuinte isi dezvolta reteaua de distributie proprie prin forta directa de vanzare.

“Mai ales in astfel de perioade oamenii se orienteaza spre economisire si spre sisteme sigure, cum este cel al economisirii-creditarii, cu produse in lei si dobanzi fixe. Desi este abia la inceput, sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ din Romania isi arata potentialul de dezvoltare rapida si suntem increzatori ca va deveni foarte popular”, a precizat Alexandru Ciobanu, presedintele BCR Banca pentru Locuinte.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Clarificari importante pentru sistemul de economisire-creditare

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se apropie de iesirea din impas. Comisia de specialitate din Camera Deputatilor a adoptat cateva amendamente esentiale in acest sens. Printre ele se numara si faptul ca cei care retrag economiile dupa 5 ani nu trebuie sa justifice utilizarea lor in scop locativ pentru a primi prima de stat.

23 Noiembrie 2017 | Economisire-Creditare

Mai multe articole

Inapoi sus