BCR Locuinte a demarat virarea primelor de stat pentru 2009 in contul clientilor

BCR Banca pentru Locuinte a inceput sa vireze in conturile clientilor care au economisit in 2009 prima de la stat aferenta. Suma totala se ridica la 8,6 milioane lei, pentru 134.000 de beneficiari.

Incepand din 2009, clientii bancilor de economisire-creditare beneficiaza de o prima de la stat de 25% din sumele economisite pe parcursul unui an, dar nu mai mult de 250 euro.


“Un alt avantaj este posibilitatea clientului care economiseste de a obtine un credit in lei, cu dobanda mica si fixa pe toata durata contractului, de 5% sau 6%/an, in functie de tipul de contract ales”, a precizat Alexandru Ciobanu, presedinte al BCR Banca pentru Locuinte.

Prima de la stat poate fi utilizata pentru investitii in domeniul locativ. In cazul in care perioada de economisire depaseste insa 5 ani, atat sumele depuse cat si primele de stat acumulate pot fi utilizate si in alt scop.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Mai multe articole

Inapoi sus