Romanii au economisit mai mult in vacanta. Soldul depozitelor a urcat cu 1,7%

Depozitele populatiei si companiilor au urcat in luna iulie cu 1,7% fata de iunie, pana la nivelul de 177 miliarde lei. Luna anterioara cresterea fusese de 0,7%.


Depozitele in lei ale populatiei au crescut cu 1,8%, pana la 67,8 miliarde lei, conform datelor BNR. Comparativ cu perioada similara din 2010, depozitele in lei ale persoanelor fizice au inregistrat o crestere de 9,5% (4,5% in termeni reali).

Depozitele in lei ale firmelor au urcat cu 2,7% fata de iunie 2011 si cu 13,4% (8,2% in termeni reali) fata de perioada similara din anul anterior.

Pe de alta parte, depozitele in valuta ale populatiei exprimate in euro au crescut cu 2,1% in timp ce economiile firmelor in euro s-au redus cu 12,9%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus