Romanii au economisit mai mult in vacanta. Soldul depozitelor a urcat cu 1,7%

Depozitele populatiei si companiilor au urcat in luna iulie cu 1,7% fata de iunie, pana la nivelul de 177 miliarde lei. Luna anterioara cresterea fusese de 0,7%.


Depozitele in lei ale populatiei au crescut cu 1,8%, pana la 67,8 miliarde lei, conform datelor BNR. Comparativ cu perioada similara din 2010, depozitele in lei ale persoanelor fizice au inregistrat o crestere de 9,5% (4,5% in termeni reali).

Depozitele in lei ale firmelor au urcat cu 2,7% fata de iunie 2011 si cu 13,4% (8,2% in termeni reali) fata de perioada similara din anul anterior.

Pe de alta parte, depozitele in valuta ale populatiei exprimate in euro au crescut cu 2,1% in timp ce economiile firmelor in euro s-au redus cu 12,9%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus