Promotiile bancilor nu au convins populatia sa economiseasca in valuta

Soldul depozitelor in valuta ale populatiei s-a mentinut aproape neschimbat in septembrie fata de luna anterioara, conform datelor BNR. Cresterea cursului a adus insa un plus de 3% deponentilor.


Exprimat in euro, soldul depozitelor detinute de populatie la banci s-a ridicat la 9,43 miliarde euro (41,06 miliarde lei) la finalul lunii septembrie, valoare cu doar 6 milioane euro mai mica decat in luna august.

Scaderea, chiar daca nesemnificativa, vine in ciuda promotiilor derulate in ultima perioada chiar in zona economisirii in valuta.

Pe de alta parte, cei care si-au pastrat banii in euro au obtinut un plus de 3% in septembrie, ca urmare a cresterii cursului de schimb.

In continuare insa, populatia prefera depozitele in lei, care ofera atat dobanzi mai mari dar si protectie fata de evolutia pietei valutare. Soldul depozitelor detinute in lei a urcat in luna septembrie cu 1,3%, pana la 68,73 miliarde lei.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online
Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online

Unele banci incurajeaza constituirea depozitelor online cu un supliment de dobanda care poate fi, in unele situatii si in anumite conditii, semnificativ peste dobanda oferita uzual la ghiseu.

3 Iunie 2020 | Depozite

Cum economisim in vremuri de criza?
Cum economisim in vremuri de criza?

Cei care si-au pastrat economiile in lei vor avea in fata alegeri complicate. Cursul leu-euro ar putea fi pus sub presiune in perioada urmatoare, pe fondul acumularii unui deficit bugetar in crestere si nevoii autoritatilor de a relansa economia stimuland exporturile (ceea ce presupune un curs „competitiv”, a se citi „un leu mai slab”).

23 Aprilie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus