Promotiile bancilor nu au convins populatia sa economiseasca in valuta

Soldul depozitelor in valuta ale populatiei s-a mentinut aproape neschimbat in septembrie fata de luna anterioara, conform datelor BNR. Cresterea cursului a adus insa un plus de 3% deponentilor.


Exprimat in euro, soldul depozitelor detinute de populatie la banci s-a ridicat la 9,43 miliarde euro (41,06 miliarde lei) la finalul lunii septembrie, valoare cu doar 6 milioane euro mai mica decat in luna august.

Scaderea, chiar daca nesemnificativa, vine in ciuda promotiilor derulate in ultima perioada chiar in zona economisirii in valuta.

Pe de alta parte, cei care si-au pastrat banii in euro au obtinut un plus de 3% in septembrie, ca urmare a cresterii cursului de schimb.

In continuare insa, populatia prefera depozitele in lei, care ofera atat dobanzi mai mari dar si protectie fata de evolutia pietei valutare. Soldul depozitelor detinute in lei a urcat in luna septembrie cu 1,3%, pana la 68,73 miliarde lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat
Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat

Pe 19 martie s-a inchis o noua oferta Fidelis pentru titluri de stat listate la bursa, iar subscrierile au fost aproape la jumatatea celor consemnate in decembrie 2020.

24 Martie 2021 | Depozite

Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus