Produsele de economisire pentru copii prind teren in oferta bancilor

Garanti Bank a lansat un cont de economii si un depozit la termen special dedicat parintilor care doresc sa economiseasca pentu copiii lor. Dobanzile sunt mai mari cu pana la 0,5 procente.

Depozitul la termen poate fi deschis pe o perioada de 6 luni sau 12 luni, in lei sau euro, cu posibilitatea de prelungire automata.

Rata dobanzii este cu 0,5 puncte procentuale mai mare decat nivelul standard in cazul depozitelor in lei, si ajunge la 7,45%, respectiv 7,20%. La euro, rata dobanzii este cu 0,25 procente peste nivelul standard.


Similar, si in cazul contului de economii, rata dobanzii este cu 0,5 procente mai mare decat nivelul standard la lei , si cu 0,25 procente la euro.
 
Pachetul, denumit Piccolo nu presupune nici plata de comisioane de deschidere si administrare. Beneficiile se mentin pana la implinirea varstei de 18 ani de catre copil.

Copiii peste 14 ani primesc si un card de debit fara comisioane pentru a putea beneficia de usurinta in administrarea banilor.

”Orice parinte ar trebui sa poata asigura conditii cat mai bune pentru copilul sau, pentru ca acesta din urma sa aiba acces la educatie si sa se poata dezvolta armonios”, a precizat Ilgaz Kaya, director Directia Marketing Garanti Bank Romania.

Oferta de dobanzi standard a bancii poate fi comparata pe Conso.ro in sectiunea Depozite.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Strategii de plasare a economiilor pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online
Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online

Unele banci incurajeaza constituirea depozitelor online cu un supliment de dobanda care poate fi, in unele situatii si in anumite conditii, semnificativ peste dobanda oferita uzual la ghiseu.

3 Iunie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus