Produsele de economisire pentru copii prind teren in oferta bancilor

Garanti Bank a lansat un cont de economii si un depozit la termen special dedicat parintilor care doresc sa economiseasca pentu copiii lor. Dobanzile sunt mai mari cu pana la 0,5 procente.

Depozitul la termen poate fi deschis pe o perioada de 6 luni sau 12 luni, in lei sau euro, cu posibilitatea de prelungire automata.

Rata dobanzii este cu 0,5 puncte procentuale mai mare decat nivelul standard in cazul depozitelor in lei, si ajunge la 7,45%, respectiv 7,20%. La euro, rata dobanzii este cu 0,25 procente peste nivelul standard.


Similar, si in cazul contului de economii, rata dobanzii este cu 0,5 procente mai mare decat nivelul standard la lei , si cu 0,25 procente la euro.
 
Pachetul, denumit Piccolo nu presupune nici plata de comisioane de deschidere si administrare. Beneficiile se mentin pana la implinirea varstei de 18 ani de catre copil.

Copiii peste 14 ani primesc si un card de debit fara comisioane pentru a putea beneficia de usurinta in administrarea banilor.

”Orice parinte ar trebui sa poata asigura conditii cat mai bune pentru copilul sau, pentru ca acesta din urma sa aiba acces la educatie si sa se poata dezvolta armonios”, a precizat Ilgaz Kaya, director Directia Marketing Garanti Bank Romania.

Oferta de dobanzi standard a bancii poate fi comparata pe Conso.ro in sectiunea Depozite.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Deponentii vad luminita de la capatul tunelului
Deponentii vad luminita de la capatul tunelului

Dupa o lunga perioada in care dobanzile depozitelor au continuat sa scada, trendul s-a inversat, iar statul si bancile sunt pregatite sa isi recompenseze mai bine creditorii pe fondul inflatiei in crestere accelerata.

23 Noiembrie 2021 | Depozite

Economisirea in euro castiga duelul randamentelor la scadente scurte
Economisirea in euro castiga duelul randamentelor la scadente scurte

Daca ne raportam la depozitele nou constituite pe termen de maxim 6 luni, aprecierea euro de la inceputul anului a facut mai profitabile depozitele in moneda europeana in fata celor in lei.

28 Septembrie 2021 | Depozite

Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus