Produsele de economisire pentru copii prind teren in oferta bancilor

Garanti Bank a lansat un cont de economii si un depozit la termen special dedicat parintilor care doresc sa economiseasca pentu copiii lor. Dobanzile sunt mai mari cu pana la 0,5 procente.

Depozitul la termen poate fi deschis pe o perioada de 6 luni sau 12 luni, in lei sau euro, cu posibilitatea de prelungire automata.

Rata dobanzii este cu 0,5 puncte procentuale mai mare decat nivelul standard in cazul depozitelor in lei, si ajunge la 7,45%, respectiv 7,20%. La euro, rata dobanzii este cu 0,25 procente peste nivelul standard.


Similar, si in cazul contului de economii, rata dobanzii este cu 0,5 procente mai mare decat nivelul standard la lei , si cu 0,25 procente la euro.
 
Pachetul, denumit Piccolo nu presupune nici plata de comisioane de deschidere si administrare. Beneficiile se mentin pana la implinirea varstei de 18 ani de catre copil.

Copiii peste 14 ani primesc si un card de debit fara comisioane pentru a putea beneficia de usurinta in administrarea banilor.

”Orice parinte ar trebui sa poata asigura conditii cat mai bune pentru copilul sau, pentru ca acesta din urma sa aiba acces la educatie si sa se poata dezvolta armonios”, a precizat Ilgaz Kaya, director Directia Marketing Garanti Bank Romania.

Oferta de dobanzi standard a bancii poate fi comparata pe Conso.ro in sectiunea Depozite.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat
Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat

Pe 19 martie s-a inchis o noua oferta Fidelis pentru titluri de stat listate la bursa, iar subscrierile au fost aproape la jumatatea celor consemnate in decembrie 2020.

24 Martie 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus