Produsele de economisire pentru copii prind teren in oferta bancilor

Garanti Bank a lansat un cont de economii si un depozit la termen special dedicat parintilor care doresc sa economiseasca pentu copiii lor. Dobanzile sunt mai mari cu pana la 0,5 procente.

Depozitul la termen poate fi deschis pe o perioada de 6 luni sau 12 luni, in lei sau euro, cu posibilitatea de prelungire automata.

Rata dobanzii este cu 0,5 puncte procentuale mai mare decat nivelul standard in cazul depozitelor in lei, si ajunge la 7,45%, respectiv 7,20%. La euro, rata dobanzii este cu 0,25 procente peste nivelul standard.


Similar, si in cazul contului de economii, rata dobanzii este cu 0,5 procente mai mare decat nivelul standard la lei , si cu 0,25 procente la euro.
 
Pachetul, denumit Piccolo nu presupune nici plata de comisioane de deschidere si administrare. Beneficiile se mentin pana la implinirea varstei de 18 ani de catre copil.

Copiii peste 14 ani primesc si un card de debit fara comisioane pentru a putea beneficia de usurinta in administrarea banilor.

”Orice parinte ar trebui sa poata asigura conditii cat mai bune pentru copilul sau, pentru ca acesta din urma sa aiba acces la educatie si sa se poata dezvolta armonios”, a precizat Ilgaz Kaya, director Directia Marketing Garanti Bank Romania.

Oferta de dobanzi standard a bancii poate fi comparata pe Conso.ro in sectiunea Depozite.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat
Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat

Pe 19 martie s-a inchis o noua oferta Fidelis pentru titluri de stat listate la bursa, iar subscrierile au fost aproape la jumatatea celor consemnate in decembrie 2020.

24 Martie 2021 | Depozite

Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus