Primavara a adus usoare cresteri de dobanzi la depozite

Cateva oferte promotionale si intrarerea unor noi jucatori pe piata a facut ca dobanzile medii la depozite oferite populatiei sa inregistreze ussoare cresteri atat la lei cat si la euro.


Rata medie oferita de banci pentru depozitele in lei variaza intre 5%, pentru scadenta pe 1 luna, si 5,50% pentru depozitele de 12 luni, conform datelor Conso.ro.

Luna anterioara a adus cresteri usoare, de 0,1 procente, in cazul depozitelor pe 3 sau 6 luni. Si pentru depozitele in euro, rata dobanzii a inregistrat usoare cresteri. Astfel, rata medie a dobanzii ajunge la 3,10% pentru economiile plasate pe 12 luni.

Diferentele dintre ofertele bancilor raman insa majore. Astfel, pentru un depoziot de 1.000 lei constituit pe 6 luni, rata dobanzii porneste de la 3,90%, in functie de banca si de oferta, dar ajunge pana la 7,50%.

Pentru un depozit de 1.000 euro pe 6 luni, rata dobanzii porneste de la 1% si ajunge la 5,25%.

In consecinta, pentru cei care doresc sa depuna banii intr-un depozit bancar, primul si cel mai important pas este compararea ofertelor, astfel incat randamentul obtinut sa fie maxim. Dobanzile oferite de banci pot fi comparate online pe Conso.ro in sectiunea Depozite.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Economisirea in euro castiga duelul randamentelor la scadente scurte
Economisirea in euro castiga duelul randamentelor la scadente scurte

Daca ne raportam la depozitele nou constituite pe termen de maxim 6 luni, aprecierea euro de la inceputul anului a facut mai profitabile depozitele in moneda europeana in fata celor in lei.

28 Septembrie 2021 | Depozite

Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus