Bancile nu s-au mai intrecut in promotii la ofertele de depozite pe timpul verii. Doar cateva campanii au fost active in luna august, fara ca acestea sa aiba un impact major asupra mediei.
Astfel, dobanda medie pentru un depozit in lei a variat intre 5,20% si 5,70%, pentru scadentele intre 1 luna si 12 luni, conform datelor Conso.ro. Cea mai mare dobanda a revenit clientilor care au optat pentru termene de depunere mai lungi.
Comparativ cu anul trecut insa, dobanzile sunt mai mici, in medie, cu 0,5 procente pe toate scadentele. Un nivel de dobanda 7% la depozitele in lei a ajuns o raritate in conditiile in care in urma cu aproximativ 1 an era o obisnuinta.
In cazul depozitelor in euro, rata dobanzii s-a situat intre 2,70% si 3,20 in functie de scadenta.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai mult
Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.
2 Martie 2021 | Depozite
Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.
27 Octombrie 2020 | Depozite
Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.
13 Iulie 2020 | Depozite
Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.
7 Iulie 2020 | Depozite