Aceasta decizie de interpretare a modificarilor recente aduse Codului Fiscal a fost luata in urma unei intalniri de lucru intre reprezentantii Ministerului si reprezentanti ai Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).
In urma intalnirii s-a stabilit ca veniturile sub forma de dobanzi realizate pana pe 30 iunie 2010, inclusiv, sunt considerate venituri neimpozabile.
In consecinta, baza de calcul asupra careia se va aplica cota de impozit de 16% este constituita doar din dobanda calculata incepand cu data de 1 iulie pana la data scadentei depozitului.
Conso.ro a atras atentia intr-un articol asupra incorectitudinii abordarii initiale a Ministerului Finantelor.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai mult
Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.
2 Martie 2021 | Depozite
Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.
27 Octombrie 2020 | Depozite
Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.
13 Iulie 2020 | Depozite
Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.
7 Iulie 2020 | Depozite