Milionarii americani nu le spun copiilor cat valoreaza averea lor

Milionarii din Statele Unite nu le spun copiilor ce avere urmeaza sa mosteneasca, deoarece se tem ca acestia nu vor mai acorda aceeasi atentie pentru dezvoltarea carierei profesionale.


Un sondaj realizat de compania de investitii US Trust in randul milionarilor a aratat ca 67% dintre respondenti nu le-au spus copiilor intreaga valoare a averii proprii, iar 15% nu le-au dezvaluit nimic despre averea familiei, potrivit Bloomberg.

In plus, 78% dintre respondenti considera ca mostenitorii nu vor fi suficienti de maturi pentru a administra averea decat dupa varsta de 30 ani, iar 45% sunt de parere ca varsta minima necesara trebuie sa fie 35 de ani.

Sondajul a inclus 457 de persoane cu o avere financiara mai mare de 3 milioane de dolari, varsta medie a respondentilor fiind 61 de ani.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus