Economiile depuse in banci au scazut usor in luna octombrie

Atat populatia cat si companiile si-au diminuat depunerile in conturi la banci, in lei sau valuta. Soldul depozitelor a scazut in total cu 0,8% fata de luna anterioara, conform datelor BNR.


Depozitele in lei ale populatiei au fost singura componenta care a inregistrat o crestere in luna octombrie, respectiv 0,9%, pana la un total de 69,3 miliarde lei.

Economiile in valuta ale populatiei, exprimate in lei, au scazut cu 1,9%. Datorita evolutiei de scadere a cursului de schimb, soldul depozitelor in valuta, exprimat in euro, a scazut cu 1,3%.

Depozitele in lei ale companiilor s-au diminuat cu 1,5% in timp ce depozitele in euro, exprimate in lei, s-au redus cu 2% pe parcursul lunii octombrie.

In total, sumele depuse de cele doua categorii de clienti in conturi bancare au ajuns la 179,6 miliarde lei.

Reducerea anuleaza aproape integral cresterea inregistrata in luna septembrie, cand depozitele clientilor companii si populatiei inregistrasera o crestere de sold de 1,7%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online
Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online

Unele banci incurajeaza constituirea depozitelor online cu un supliment de dobanda care poate fi, in unele situatii si in anumite conditii, semnificativ peste dobanda oferita uzual la ghiseu.

3 Iunie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus