Dobanzile oferite la depozite in lei, la jumatate fata de nivelul din mai 2009

Dobanzile la depozitele in lei au intrat pe o panta de scadere puternica in ultimii 3 ani, ajungand la mai putin de jumatate din nivelul anterior. La euro, reducerea este usor mai mica.


Dobanzile medii la depozitele in lei cu scadente intre 1 luna si 1 an s-au asezat pe palierul de 5%, in conditiile in care in urma cu 3 ani acestea depaseau nivelul de 11%. Pe de alta parte, dobanzile in euro au scazut mai putin, de la valori medii de peste 4% la niveluri cuprise intre 2,70% si 3,20%, intrucat in ultima perioada mai multe banci au inceput sa reia procesul de majorare usoara a acestora.

Recent, Raiffeisen Bank a scazut dobanzile la lei cu pana la 0,25 procente, plafonand astfel nivelul maxim ce poate fi incasat la depozitele standard la 5,50%.

Pe de alta parte, Volksbank a decis recent sa mearga contra curentului, majorand astfel cu pana la 0,75 puncte procentuale ratele de dobanda remunerate clientilor. Aceasta afiseaza in prezent dobanzi intre 6% si 6,50% la depozitele standard in lei, respectiv intre 3,50%s si 4,50% la euro.

Si RBS a decis sa majoreze dobanda la depozitul in euro pe 6 luni, de la 3,25% la 3,50%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat
Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat

Pe 19 martie s-a inchis o noua oferta Fidelis pentru titluri de stat listate la bursa, iar subscrierile au fost aproape la jumatatea celor consemnate in decembrie 2020.

24 Martie 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus