Dobanzile oferite la depozite in lei, la jumatate fata de nivelul din mai 2009

Dobanzile la depozitele in lei au intrat pe o panta de scadere puternica in ultimii 3 ani, ajungand la mai putin de jumatate din nivelul anterior. La euro, reducerea este usor mai mica.


Dobanzile medii la depozitele in lei cu scadente intre 1 luna si 1 an s-au asezat pe palierul de 5%, in conditiile in care in urma cu 3 ani acestea depaseau nivelul de 11%. Pe de alta parte, dobanzile in euro au scazut mai putin, de la valori medii de peste 4% la niveluri cuprise intre 2,70% si 3,20%, intrucat in ultima perioada mai multe banci au inceput sa reia procesul de majorare usoara a acestora.

Recent, Raiffeisen Bank a scazut dobanzile la lei cu pana la 0,25 procente, plafonand astfel nivelul maxim ce poate fi incasat la depozitele standard la 5,50%.

Pe de alta parte, Volksbank a decis recent sa mearga contra curentului, majorand astfel cu pana la 0,75 puncte procentuale ratele de dobanda remunerate clientilor. Aceasta afiseaza in prezent dobanzi intre 6% si 6,50% la depozitele standard in lei, respectiv intre 3,50%s si 4,50% la euro.

Si RBS a decis sa majoreze dobanda la depozitul in euro pe 6 luni, de la 3,25% la 3,50%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online
Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online

Unele banci incurajeaza constituirea depozitelor online cu un supliment de dobanda care poate fi, in unele situatii si in anumite conditii, semnificativ peste dobanda oferita uzual la ghiseu.

3 Iunie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus