Dobanzile medii la depozitele in lei au scazut sub 6%

Depozitele in lei aduc randamente din ce in ce mai mici celor care decid sa isi depuna economiile in moneda nationala. Nivelul mediu al dobanzii ascazut sub 6% pe scadentele de cel mult 1 an.


Luna aprilie a adus continuarea tendintei de scadere a dobanzilor oferite pentru lei. Valoarea medie a randamentelor la depozitele in moneda nationala a scazut sub nivelul de 6% pentru toate scadentele de pana la 1 an inclusiv, conform datelor Conso.ro.

Cel mai mic nivel este de 5,34%, pentru scadenta de 1 luna, ajungand pana la 5,89%, pentru economiile depuse timp de 1 an.

Valorile sunt insa medii, astfel ca in oferta bancilor inca exista diferente mari. Cei care nu compara si aleg aleatoriu banca pot avea ghinionul de a obtine dobanzi de 4%-5%.

In acelasi timp, exista insa si oferte de depozite pentru care se ofera dobanzi de 7% sau chiar mai mult.

In timp ce dobanzile oferite la lei continua sa scada, bancile sunt din ce in ce mai darnice cu cei care depun bani in euro, estompand astfel diferenta de dobanda medie intre valuta si lei la aproximativ 2,5 procente.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online
Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online

Unele banci incurajeaza constituirea depozitelor online cu un supliment de dobanda care poate fi, in unele situatii si in anumite conditii, semnificativ peste dobanda oferita uzual la ghiseu.

3 Iunie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus