Dobanzile medii la depozitele in lei au scazut sub 6%

Depozitele in lei aduc randamente din ce in ce mai mici celor care decid sa isi depuna economiile in moneda nationala. Nivelul mediu al dobanzii ascazut sub 6% pe scadentele de cel mult 1 an.


Luna aprilie a adus continuarea tendintei de scadere a dobanzilor oferite pentru lei. Valoarea medie a randamentelor la depozitele in moneda nationala a scazut sub nivelul de 6% pentru toate scadentele de pana la 1 an inclusiv, conform datelor Conso.ro.

Cel mai mic nivel este de 5,34%, pentru scadenta de 1 luna, ajungand pana la 5,89%, pentru economiile depuse timp de 1 an.

Valorile sunt insa medii, astfel ca in oferta bancilor inca exista diferente mari. Cei care nu compara si aleg aleatoriu banca pot avea ghinionul de a obtine dobanzi de 4%-5%.

In acelasi timp, exista insa si oferte de depozite pentru care se ofera dobanzi de 7% sau chiar mai mult.

In timp ce dobanzile oferite la lei continua sa scada, bancile sunt din ce in ce mai darnice cu cei care depun bani in euro, estompand astfel diferenta de dobanda medie intre valuta si lei la aproximativ 2,5 procente.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus