Dobanzile medii la depozitele in lei au scazut sub 6%

Depozitele in lei aduc randamente din ce in ce mai mici celor care decid sa isi depuna economiile in moneda nationala. Nivelul mediu al dobanzii ascazut sub 6% pe scadentele de cel mult 1 an.


Luna aprilie a adus continuarea tendintei de scadere a dobanzilor oferite pentru lei. Valoarea medie a randamentelor la depozitele in moneda nationala a scazut sub nivelul de 6% pentru toate scadentele de pana la 1 an inclusiv, conform datelor Conso.ro.

Cel mai mic nivel este de 5,34%, pentru scadenta de 1 luna, ajungand pana la 5,89%, pentru economiile depuse timp de 1 an.

Valorile sunt insa medii, astfel ca in oferta bancilor inca exista diferente mari. Cei care nu compara si aleg aleatoriu banca pot avea ghinionul de a obtine dobanzi de 4%-5%.

In acelasi timp, exista insa si oferte de depozite pentru care se ofera dobanzi de 7% sau chiar mai mult.

In timp ce dobanzile oferite la lei continua sa scada, bancile sunt din ce in ce mai darnice cu cei care depun bani in euro, estompand astfel diferenta de dobanda medie intre valuta si lei la aproximativ 2,5 procente.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat
Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat

Pe 19 martie s-a inchis o noua oferta Fidelis pentru titluri de stat listate la bursa, iar subscrierile au fost aproape la jumatatea celor consemnate in decembrie 2020.

24 Martie 2021 | Depozite

Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus